Kommissionens ordförande besöker Finlands östgräns

15.4.2024 17.45
VNK
Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och statsminister Petteri Orpo träffas i Villmanstrand fredagen den 19 april. De besöker också Finlands östgräns.

172 bidrag i tävlingen om formgivning av president Martti Ahtisaaris gravvård

15.4.2024 16.32
VNK
Tidsfristen för att lämna in bidrag i tävlingen om formgivning av president Martti Ahtisaaris gravvård gick ut måndagen den 15 april. Sammanlagt 172 tävlingsbidrag lämnades in inom utsatt tid.

Utredning: Högskolestuderande har nytta av att arbeta under studietiden men arbetsformerna behöver utvecklas

15.4.2024 9.05
OKM VN TEAS VNK
Det är mycket vanligt att studerande arbetar under studietiden. Vid organiseringen av studierna har i synnerhet yrkeshögskolorna på ett utmärkt sätt beaktat arbete vid sidan av studierna. Arbete under semestermånaderna har en positiv koppling till utexaminering och inkomster. Det finns inte en så tydlig koppling mellan arbete under terminen och utexaminering och inkomster. Man har upptäckt att höjningen av inkomstgränserna för studiestödet 2022 ökade arbete, men man har inte upptäckt att reformen omedelbart har inverkat på hur studierna framskrider.

Se även

Finlands EU-politik

Finlands EU-politik

Den grundläggande riktlinjen för Finlands EU-politik är att utveckla Europeiska unionen och stärka tillväxten, stabiliteten och säkerheten i Europa. Finland är en aktiv, pragmatisk och lösningsinriktad medlemsstat.

Finlands EU-politik

Hederstitel

Hederstitel

En hederstitel är en offentlig hedersbetygelse som beviljas en medborgare för det arbete denne utfört till förmån för samhället. Det finns ungefär hundra hederstitlar. De högsta titlarna är statsråd och bergsråd.

Hederstitel

Rådet för bedömning av lagstiftningen

Rådet för bedömning av lagstiftningen

Oberoende och självständigt råd för bedömning av lagstiftningen ger utlåtanden om regeringens propositioner och om de konsekvensbedömningar som ingår i dem.

Rådet för bedömning av lagstiftningen

Statsrådets kansli

Ministeriet

Ministeriet

Statsrådets kansli är ett ministerium som under statsministerns ledning svarar för tillsynen över genomförandet av regeringsprogrammet och biträder statsministern vid ledningen av statsrådets verksamhet.

Information om statsrådets kansli

Ansvarsområden

Ansvarsområden

Kansliets verksamhet består av olika uppgifter som stöder statsministerns och regeringens verksamhet och beslutsfattande. Kansliet ansvarar till exempel för arrangemangen när det gäller republikens presidents och statsrådets beslutsfattande, utnämningarna av ministrarnas specialmedarbetare och översättningen av lagar, förordningar och andra författningstexter till nationalspråken.

Ansvarsområden