Aktuell kommunikation

Det viktigaste aktuella innehållet i statsrådets webbtjänst är ministeriernas pressmeddelanden, beslut som fattas vid statsrådets sammanträden, webbsändningar från statsministerns och regeringens presskonferenser, nyhetsbilder och bilder på ministrarna samt statsrådets medietjänst som riktas till medierna.

En central roll när det gäller aktuellt material är webbsidan statsrådet.fi där ministeriernas huvudnyheter samlas. I ministeriedatasystemet kan man söka information om alla regeringar i Finland, deras sammansättning och regeringsprogram.

Av de sociala medierna används Twitter där man sätter in rubrikerna på pressmeddelanden från ministerierna och informerar om statsministerns och regeringens program, om webbsändningar och om annat nytt material. Dessutom används även Twitter och Facebook för att informera om arbetsplatser inom EU. För att spara och förmedla bilder används statsrådets bildbank, Instagram och Flickr.

Från presskonferenserna och andra regeringsevenemang sänds regelbundet direkta webbsändningar. Bandade tillställningar finns på statsrådets webb-tv.

Kontaktinformation

Päivi Paasikoski, statsrådets kommunikationsdirektör 
statsrådets kansli, kommunikationsavdelning 0295160136