FI SV EN

Statsminister Juha Sipilä träffade Sri Lankas premiärminister Ranil Wickremesinghe

Statsrådets kommunikationsavdelning 10.10.2017 13.54 | Publicerad på svenska 10.10.2017 kl. 16.12
Pressmeddelande 458/2017
Statsminister Juha Sipilä träffade Sri Lankas premiärminister Ranil Wickremesinghe

Statsminister Juha Sipilä diskuterade med Sri Lankas premiärminister Ranil Wickremesinghe i Helsingfors i dag den 10 oktober.

Statsministern och premiärministern gav ett gemensamt uttalande om fördjupat energisamarbete mellan sina länder. Finland och Sri Lanka vill stödja utvecklingen av ren och förnybar energi. Länderna betonade också vilken betydelse innovativ teknik har på såväl nationellt som internationellt plan när det gäller att bekämpa klimatförändringen.

- Jag tror att det i och med detta uttalande öppnas nya samarbetsmöjligheter inom energisektorn för företagen i våra länder, konstaterade statsminister Sipilä.

- Vi diskuterade också om många andra branscher där Finland har möjlighet att erbjuda Sri Lanka sakkunskap och teknik. Vi lyfte fram digitalisering, utbildning och hälso- och vattenteknik, berättade Sipilä.

Ytterligare information: Jani Raappana, specialmedarbetare (internationella frågor), tfn 0295 160 306 och Anne Sjöholm, kommunikationschef för EU-ärenden, tfn 040 537 0733, statsrådets kansli

Finlands och Sri Lankas uttalande om fördjupat energisamarbete

Bilder från statsministerns och premiärministerns presskonferens

Statsministerns och premiärministerns presskonferens kan ses i efterhand på vn.fi/live