FI SV EN

Statsminister Sipilä till ett toppmöte mellan de nordiska länderna och Indien i Stockholm

Statsrådets kommunikationsavdelning 5.4.2018 12.05
Pressmeddelande 168/2018
Statsminister Sipilä till ett toppmöte mellan de nordiska länderna och Indien i Stockholm

Statsminister Juha Sipilä deltar i ett toppmöte mellan de nordiska statsministrarna och Indiens premiärminister i Stockholm tisdagen den 17 april. Statsminister Sipilä ska också ha ett enskilt möte med Indiens premiärminister Narendra Modi.

Vid toppmötet diskuterar statsministrarna och premiärministern förutom globala frågor också utvecklingen av de ekonomiska relationerna mellan de nordiska länderna och Indien. Främjandet av handel och investeringar är också ett huvudtema för det bilaterala mötet mellan statsminister Sipilä och premiärminister Modi.

Statsminister Sipilä träffade premiärminister Modi i Mumbai på sin exportfrämjande Team Finland-resa till Indien i februari 2016. Det finns möjligheter till samarbete mellan länderna bland annat i fråga om solenergi och andra förnybara energikällor, hållbar utveckling av städer, cirkulär ekonomi, utbildning och informationsteknik.

Ytterligare information: Jani Raappana, specialmedarbetare (internationella frågor), tfn 050 566 7889 och Anne Sjöholm, kommunikationschef för EU-ärenden, tfn 040 537 0733, statsrådets kansli