Avoimuus, vuorovaikutus ja ennakointi korostuivat Terveet tilat -aluetilaisuudessa 11.3.

Terveet tilat -hanke 20.3.2020 16.00
Avoimuus, vuorovaikutus ja ennakointi korostuivat Terveet tilat -aluetilaisuudessa 11.3.

”Vuorovaikutus ei ole semmoinen asia, mikä joko on tai ei ole – vaan se on taito, jota voi opetella”, Ulla Siimes Suomen Vanhempainliitosta totesi omassa puheenvuorossaan Etelä-Suomen Terveet tilat -aluetilaisuudessa Helsingissä 11. maaliskuuta.

Kodin ja koulun näkökulman lisäksi tilaisuudessa käsiteltiin työsuojeluviranomaisen roolia, jota valotti Sirkku Lehtimäki Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. Helsingin kaupungin sisäilmaviestintää esittelivät Anna Saarinen, Anni Turunen ja Petra Heinola. Huollon ja ylläpidon seurannasta ja kehittämisestä kertoi Taneli Kalliokoski Espoon kaupungilta.

Toivoa luovan dialogin Porvoon kaupungin tilanteesta ennen ja nyt pitivät Jaakko Jalonen ja Marko Liljeström. Porvoossa vastakkainasettelusta yhteistyöhön on päästy keskustelun ja aidon vuorovaikutuksen kautta. Myös äärimmäisen avoin viestintä on Jalosen ja Liljeströmin mukaan avainasemassa siinä, että pattitilannetta päästään purkamaan.

Helsingin aluetilaisuuden avasi Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Merja Ekqvist painottaen sekä ihmisten hoitamista että rakennusten kunnostamista sisäilmatilanteissa. Terveet tilat 2028 -ohjelman puolesta tervehdyksen esitti Vesa Pekkola sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Terveet tilat -aluetilaisuuksien tarkoitus on sekä levittää tietoa kuntien hyvistä käytännöistä että saada niistä rakennusaineita Terveet tilat -toimintamalliin. Kuntien hyvien käytäntöjen lisäksi työpajoissa syntyvät ideat ja ajatukset otetaan huomioon toimintamallia koostettaessa.

”Terveet tilat -toimintamallin päätarkoitus on se, että luodaan yhteinen toimintamalli ennakoivalle ja säännönmukaiselle kiinteistönpidolle”, Pekkola tiivisti toimintamallin tarkoituksen Helsingissä.

Helsingin aluetilaisuuden aamun alustukset ovat katsottavissa YouTube-kanavallamme.

Terveet tilat -tilaisuuden 11.3. tallenteet

Lämmin kiitos kaikille puheenvuoron pitäjille, työpajojen vetäjille ja tilaisuuden järjestelyihin osallistuneille! Koronavirustilanteen vuoksi Vaasan, Kouvolan, Oulun ja Rovaniemen aluetilaisuudet on peruttu tältä keväältä. Etsimme tilaisuuksille uudet ajankohdat.

Tilaa Terveet tilat -uutiskirje

Seuraa Twitterissä @TerveetTilat ja #TerveetTilat2028!