Tietosuojatietoa Teams-kokouksiin osallistuville

Valtioneuvosto käyttää Microsoftin tarjoamaa Teams-pilvipalvelua kokousten järjestämiseen. Kun osallistut valtioneuvoston Teams-kokoukseen, laitathan kameran ja mikrofonin kiinni ennen kuin liityt kokoukseen. Alla olevasta kuvasta näet valinnat, joilla kamera ja mikrofoni ovat pois päältä.

Microsoft on kansainvälinen toimija, minkä vuoksi henkilötietojen suoja ei Teamsia käytettäessä välttämättä toteudu Suomen ja EU:n lainsäädännössä edellytetyllä tavalla. Ethän siis keskustele tai kirjoita tai esitä Teamsissa salassa pidettäviä asioita tai kenenkään ihmisen yksityiselämään tai valtioneuvoston kanssa asiointiin liittyviä asioita.

Kokouksen järjestäjä on voinut päättää tallentaa kokouksen, jos siihen on erityinen yleisen edun mukainen syy, kuten tarve mahdollistaa koulutuksen tai tiedotustilaisuuden katseleminen myös jälkikäteen. Kaikkia kokouksia ei tallenneta. Mahdollisesta tallentamisesta sekä tallenteen käyttötarkoituksesta ja säilytysajan perusteista ilmoitetaan kokouksen alussa. Huomaat myös kokousikkunan yläreunassa olevasta tekstistä, jos tallentaminen on käynnissä.

Tallenteelle voivat päätyä sinusta seuraavat tiedot: profiilikuvasi, jos käytät sellaista. Videokuva, jos pidät kamerasi päällä. Ääni, jos pidät mikrofonia päällä sekä chat-palstalle kirjoittamasi keskustelut.

Teams tietosuojainformaatio valtioneuvoston kansliassa