SoteDigi Oy:lle nimitetty hallitus

Valtioneuvoston viestintäosasto 3.10.2017 9.40
Tiedote 444/2017

Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n perustaman tytäryhtiön SoteDigi Oy:n ylimääräisessä yhtiökokouksessa 3.10.2017 nimitettiin SoteDigi Oy:lle hallitus. Hallituksen puheenjohtajana aloittaa Oulun yliopistollisen sairaalan sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Leskinen ja jäseninä ovat Nexec Oy:n senioripartneri ja neuvonantaja Tapio Niskanen sekä KTM Siv Schalin. Puheenjohtajan palkkio on 2500 euroa kuukaudessa ja jäsenten 1250 euroa kuukaudessa. Kokouspalkkio on 500 euroa.

SoteDigi Oy perustettiin tänä syksynä kehittämään sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisia asiakas- ja potilastietojärjestelmäratkaisuja sekä muita digitaalisia ratkaisuja

Yhtiön osakkeet luovutetaan Vakesta suoraan valtion omistukseen ja osakkeiden hallinta sekä yhtiön omistajaohjaus siirretään valtiovarainministeriöön vuoden loppuun mennessä.

Yhtiön perustamiseen liittyvästä valmistelusta ovat vastanneet valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö yhdessä valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston sekä Vaken kanssa osana sote-uudistuksen toimeenpanoa.

Lisätietoja: Finanssineuvos Jarmo Väisänen, puh. 0295 160 162, jarmo.vaisanen(at)vnk.fi, valtioneuvoston kanslia