Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Hallitus tukee Microsoftilta irtisanottavien työllistymistä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 8.7.2015 16.47
Tiedote 375/2015

Suomen hallitus on pettynyt Microsoftin aikeisiin vähentää 2 300 työntekijää Suomessa. Talouspoliittinen ministerivaliokunta kokoontui tänään erilliseen istuntoon asian johdosta.

Hallitus varautuu antamaan eduskunnalle välittömästi sen kokoonnuttua syyskuussa lisäbudjetin, joka kohdentuu nimenomaisesti tämän muutostilanteen tukitoimiin. Hallitus selvittää yhteistyössä Microsoftin kanssa toimia nyt irtisanomisuhan alla olevien toimesta perustettavien yritysten tukemiseksi. Lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee hakemuksen Euroopan globalisaatiorahastolle.

Hallitus kannustaa alueen toimijoita yhteistyöhön ja yrityksiä rohkeaan digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntämiseen. ICT-rakennemuutos antaa myös mahdollisuuden kehittää uutta kilpailukykyistä yritystoimintaa ja luoda työpaikkoja. 

Valtio tukee irtisanottavien työntekijöiden uudelleen työllistymistä sekä rakennemuutoksen kohtaamia seutuja. Erityisesti tämä koskee Salon seutua, jossa vaikutukset olisivat suurimmat.

Työpaikkojen menettäminen on yhteiskunnan ja yksilön kannalta erittäin ikävää. On kuitenkin myönteistä, että Microsoft on luvannut kantaa yhteiskuntavastuutaan lakisääteistä tasoa pidemmälle.

Nyt mahdollisesti vapautuva maailmanluokan huippuosaaminen matkapuhelinten tuotekehityksessä on hyödynnettävissä lukuisilla digitalisaation eri aloilla, kuten esim. esineiden internetissä, terveysteknologiassa ja älykkäässä liikenne- ja autoteollisuudessa. Osaamisen lisäksi Salolla, Espoolla ja Tampereella on laaja ICT-teollisuutta tukeva alihankintayritysten verkosto, erinomainen sijainti sekä loistavat sijoittumispalvelut.

Hallitus järjestää aiheesta tiedotustilaisuuden tänään kello 18.