Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Pääministeri Sipilä vierailee Kuopiossa tulevaisuustyön merkeissä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 9.5.2018 14.58
Tiedote 245/2018
Seuraava 100 -tapahtuma järjestettiin Vaasassa 24.4.

Pääministeri Juha Sipilä on kutsunut Itä-Suomen yliopiston opiskelijat ja henkilökunnan keskustelemaan Suomen ja Euroopan unionin keskeisistä kysymyksistä 2020-luvulla. Pääministerin isännöimä Kohti seuraavaa sataa -tapahtuma järjestetään maanantaina 14. toukokuuta Kuopion kampuksella.

Keskustelun aiheina ovat ympäristön muutos ja luonnonvarojen riittävyys, oppiminen digitalisoituneessa maailmassa sekä ikääntyminen, elintavat ja terveys. Osallistujat työskentelevät ryhmissä ja esittelevät hahmottelemansa keskeiset kysymykset ja ratkaisut tilaisuuden lopuksi. Ne esitellään myös Twitter-tilillä @valtioneuvosto. Tapahtumaa voi seurata Twitterissä tunnisteella #Seuraava100.

Tapahtuma on osa valtioneuvoston yhteistä tulevaisuustyötä ja jatkoa aiemmin Helsingissä, Oulussa, Turussa ja Vaasassa järjestetyille Seuraava 100 -tilaisuuksille. Tapahtumien antia hyödynnetään hallituksen tulevaisuusselonteossa, valtioneuvoston ja ministeriöiden tulevaisuustyössä sekä Suomen EU-politiikan valmistelussa. Tulevaisuustyö palvelee myös Suomen seuraavaa hallitusta ja hallitusohjelman kirjoittajia.

Pääministeri tutustuu päivän aikana myös yliopiston biolääketutkimuskeskukseen ja Savon ammattiopistossa työpaikoilla tapahtuvaan oppimiseen.

Päivän päätteeksi pääministeri Sipilä keskustelee EU:n tulevaisuudesta avoimessa yleisötilaisuudessa, joka järjestetään yhteistyössä Pohjois-Savon maakuntaliiton kanssa Minna Canthin kotitalo Kanttilassa klo 16.30 alkaen. Pääministeri Sipilän EU-kuulemistunti on osa laajempaa keskustelukiertuetta. EU-keskustelua voi seurata Twitterissä tunnisteella #munEU.

Lisätietoa Seuraava 100 -tilaisuuksista
Lisätietoa EU-keskustelukiertueesta

Lisätietoja: erityisavustaja Kari Jääskeläinen, p. 029 516 0544, ja viestintäpäällikkö Mari-Kaisa Brander, p. 040 131 3388, mari-kaisa.brander(at)vnk.fi, valtioneuvoston kanslia

Kuvia
Kooste työpajojen tuloksista
Videoita työpajojen tuloksista
Kuopion yliopiston tiedote