Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Reijo Karhinen on nimitetty Valtion Kehitysyhtiö Vake Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 28.11.2017 13.17
Tiedote 551/2017

Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n ylimääräinen yhtiökokous nimitti tänään vuorineuvos Reijo Karhisen yhtiön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi.

Vuorineuvos, KTM Reijo Karhinen on toiminut lukuisten yritysten johto- ja hallitustehtävissä pääasiassa finanssialalla vuodesta 1979 alkaen. Viimeiset 11 vuotta hän on toiminut OP Ryhmän pääjohtajana, josta tehtävästä hän jää eläkkeelle tammikuun 2018 lopussa.

Valtioneuvosto hyväksyi 13.5.2016 valtion omistajapolitiikkaa koskevan periaatepäätöksen (”Tase töihin – Kasvua luovaa omistajapolitiikkaa”). Periaatepäätöksen yksi keskeinen muutos omistajaohjauksen strategiassa on kehitysyhtiön perustaminen uudistamisen työkaluksi. Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n tehtävänä on tarjota valtion omistamille yhtiöille luonnollinen kehityspolku yhtiöiden uusiutumiseksi ja omistusrakenteen kehittämiseksi.

Valtio voi julkisen omistuksen avulla tai uutta yritystoimintaa perustamalla tervehdyttää markkinoiden toimintaa, korjata markkinapuutteita tai luoda kasvualustaa yksityiselle yritystoiminnalle.

”Pidän tärkeänä, että Vake Oy:n toimiohjeessakin mainittuun Suomen elinkeinorakenteen uudistamiseen sisältyvät erityisesti tekoälyn ja alustatalouden kehitystyö”, linjaa Vake Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi valittu Reijo Karhinen.

Valtion kehitysyhtiö Vake Oy mahdollistaa valtion suorassa omistuksessa olevien pääomien irrottamisen ja käyttämisen uuden yritystoiminnan synnyttämiseen, salkussa olevien yhtiöiden pääomarakenteen vahvistamisen ja yritysjärjestelyiden tehokkaan toteuttamisen.

”Uusiutuminen vaati rohkeutta kehittää olemassa olevaa - ja aina myös jostain luopumista”, sanoo omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä.

”Koen Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n tärkeäksi tekijäksi valtioneuvoston periaatepäätöksen ”Tase töihin – Kasvua luovaa omistajapolitiikkaa” – toteuttamisessa ja olen hyvin tyytyväinen voidessani julkistaa Reijo Karhisen nimityksen hallituksen puheenjohtajaksi. Hän tuo vahvalla osaamisellaan ja vankalla kokemuksellaan yhtiöön erittäin merkittävän panoksen”, luonnehtii Lintilä.

Lisätietoja: elinkeinoministeri (omistajaohjausministeri) Mika Lintilä, p. 0295 063 500 ja ministerin erityisavustaja Markku Rajala, p. 050 396 0018