Valtion omistajaohjaus

Valtio omistaa suomalaisia yhtiöitä. Omistajaohjaus tarkoittaa valtion yhtiöomistusten vastuullista ja ammattimaista hoitamista. Sillä tavoitellaan omistaja-arvon pitkäaikaista kasvua.

Omistajaohjaus perustuu osakeyhtiölakiin ja hyvään hallintotapaan. Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto kehittää ja koordinoi koko toimintoa valtioneuvoston laajuisesti.

Ajankohtaista

Valtio haluaa turvata sähköntuotannon kaikissa olosuhteissa

21.9.2022 8.49
VNK
Ministeri Tuppurainen eduskunnan valtiosalissa.
Fortum päätti vuonna 2017 yhtiön hallituksen päätöksellä hankkia omistukseensa Saksasta energiayhtiö Uniper SE:n osakkeita. Yrityskaupan myötä Fortumista tuli EU:n kolmanneksi suurin päästöttömän sähkön tuottaja. Samalla yhtiön liiketoiminta laajeni fossiilienergian tuotantoon ja hyödyketrading-toimintaan Keski-Euroopassa ja sen toiminnan laajuus kasvoi Venäjällä.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tuppuraisen puheenvuoro akkuhybridilautta-alus Alteran kasteen jälkeisessä tilaisuudessa 14.9.2022

14.9.2022 11.40
VNK
Kasvokuva ministeri Tytti Tuppuraisesta
Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen piti puheen akkuhybridilautta-alus Alteran kasteen jälkeisessä tilaisuudessa 14.9.2022. Puhe muutosvarauksin.

Seuraa somessa