Valtion omistajaohjaus

Valtio omistaa suomalaisia yhtiöitä. Omistajaohjaus tarkoittaa valtion yhtiöomistusten vastuullista ja ammattimaista hoitamista. Sillä tavoitellaan omistaja-arvon pitkäaikaista kasvua.

Omistajaohjaus perustuu osakeyhtiölakiin ja hyvään hallintotapaan. Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto kehittää ja koordinoi koko toimintoa valtioneuvoston laajuisesti.

Ajankohtaista

Arviointi: Ilmastorahasto Oy:n toiminta käynnistynyt onnistuneesti

31.1.2023 13.53
TEM VNK
Ilmasto- ja digitalisaatiosijoituksia tekevän Ilmastorahasto Oy:n käynnistysvaihe on sujunut onnistuneesti. Yhtiö on asemoitunut rahoitusmarkkinoilla tarkoituksenmukaisesti, ja tehdyt sijoituspäätökset ja hankevirta ovat linjassa yhtiön erityistehtävän ja tavoitteiden kanssa. Ilmastorahastolla on selkeästi määritelty ja perusteltu erityistehtävärooli, joka on erillään valtion muista rahoitusyhtiöistä.

Vastaus välikysymykseen energiamarkkinoiden toiminnasta, sähkön hinnasta ja hallituksen Fortum-politiikasta

5.10.2022 14.06
VNK
Pääministeri Sanna Marin puhumassa eduskunnan puhujanaitiossa. Ministeri Tuppurainen istuu vieressä hallituksen aitiossa.
Kuva: Pirjo Tuominen / Eduskunta
Pääministeri Sanna Marin antoi eduskunnalle hallituksen vastauksen välikysymykseen energiamarkkinoiden toiminnasta, sähkön hinnasta ja hallituksen Fortum-politiikasta keskiviikkona 5.10.2022. Vastaus muutosvarauksin.

Seuraa somessa

Omistuksen arvo