Valtion omistajaohjaus

Valtio omistaa suomalaisia yhtiöitä. Omistajaohjaus tarkoittaa valtion yhtiöomistusten vastuullista ja ammattimaista hoitamista. Sillä tavoitellaan omistaja-arvon pitkäaikaista kasvua.

Omistajaohjaus perustuu osakeyhtiölakiin ja hyvään hallintotapaan. Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto kehittää ja koordinoi koko toimintoa valtioneuvoston laajuisesti.

Ajankohtaista

Vastuullisuus noussut osaksi strategiaa ja palkitsemista valtio-omisteisissa yhtiöissä – nyt työtä teettävät biodiversiteetti ja regulaatio

23.5.2023 11.23
valtioneuvoston kanslia
Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto keräsi tänä vuonna aiempaa laajemmin ja kattavammin tietoa valtio-omisteisten yhtiöiden vastuullisuudesta. Seurannassa ovat mm. vastuullisuustavoitteet johdon palkitsemisessa ja yhtiösalkun kokonaispäästöt sekä ilmastotavoitteet.

Valtio tukee Fortumin hallituksen uutta palkitsemispäätöstä

2.5.2023 10.50
valtioneuvoston kanslia
Fortum Oyj on tänään kertonut yhtiön hallituksen tulkinneen uudestaan, miten palkitsemista rajoittavia ehtoja sovelletaan yhtiön johdon pitkän aikavälin palkitsemisohjelmiin, kun otetaan huomioon Solidium Oy:n kautta Fortumille myönnetty siltarahoitus.

Seuraa somessa

Omistuksen arvo