Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Statsminister Marin och Argentinas president Fernández diskuterade möjligheterna för fördjupat samarbete mellan länderna

Statsrådets kommunikationsavdelning
25.6.2020 19.18
Pressmeddelande 452/2020

Statsminister Sanna Marin och Argentinas president Alberto Fernández diskuterade möjligheterna att fördjupa relationerna och handelssamarbetet mellan länderna samt coronaepidemiläget i ett videosamtal torsdagen den 25 juni.

Statsminister Marin berättade att finländska företag har mycket att erbjuda Argentina inom den digital sektorn. Statsminister Marin sade att Finland också uppskattar Argentinas strävan att främja digital jämställdhet bland annat genom utbildning och utveckling av artificiell intelligens.

Marin betonade för president Fernández att Finland hoppas att Argentina också i framtiden tillsammans med Finland uppträder som förespråkare för internationellt samarbete.  

Statsministern och presidenten diskuterade dessutom coronaläget i sina länder och åtgärderna för att utrota pandemin. Både Finland och Argentina har tagit förhindrandet av spridningen av coronavirussmitta på allvar och antalet smittade har tills vidare hållits på en rimlig nivå i länderna.

Ytterligare information: Lauri Voionmaa, specialmedarbetare (internationella ärenden), tfn 0295 160 306, statsrådets kansli, och Annina Barbosa, utrikessekreterare (utrikesministeriet, enheten för Latinamerika och Karibien), tfn 050 438 3 222