FI SV

Sverige står värd för ett informellt socialt EU-toppmöte

Statsrådets kommunikationsavdelning 10.11.2017 10.35 | Publicerad på svenska 10.11.2017 kl. 15.25
Pressmeddelande 514/2017
Sverige står värd för ett informellt socialt EU-toppmöte

Sverige ordnar ett informellt socialt toppmöte i Göteborg fredagen den 17 november. I mötet deltar EU-länders stats- och regeringschefer, företrädare för arbetsmarknadsparter på EU-nivå och andra intressentgrupper. Efter den öppna diskussionen sammanträder stats- och regeringscheferna samt ledarna för EU-institutionerna vid ett gemensamt informellt lunchmöte med utbildning och kultur som tema.

Det sociala toppmötet är ett informellt möte. Om mötet ska således inte utfärdas slutsatser eller en förklaring. Sveriges statsminister Stefan Löfven och Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker, som är värdar för mötet, utarbetar ett sammandrag av det som diskuterats.

Statsminister Juha Sipilä är förhindrad att delta i mötet på grund av en anhörigs begravning.

Statsminister Sipilä har bett Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen att framföra Finlands ståndpunkter vid det sociala toppmötet. Dessutom skickar statsminister Sipilä på förhand ett brev till Europeiska rådets ordförande Donald Tusk, som är värd för det informella lunchmötet. Brevet innehåller Finlands ståndpunkter inför lunchmötet.

Mer information om mötet

Ytterligare information: Kare Halonen, statssekreterare för EU-ärenden, tfn 0295 160 319, Riikka Pakarinen, specialmedarbetare (EU-ärenden), tfn 040 580 0833 och Anne Sjöholm, kommunikationschef för EU-ärenden, tfn 040 537 0733, statsrådets kansli

EU