Hyppää sisältöön

ArcticFinland avaa arktisen Suomen maailmalle

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 5.6.2017 10.00
Tiedote

ArcticFinland.fi -sivusto esittelee Suomea arktisena maana nyt myös englanninkielellä. Ulkoministeriö ja Lapin yliopiston Arktinen keskus ovat tehneet sopimuksen, jonka mukaan Arktisen keskuksen ylläpitämä ja toimittama sivusto kehitetään Suomen arktiseksi portiksi maailmalle.

”Suomen puheenjohtajuus Arktisessa neuvostossa on lisännyt suuresti Suomea koskevan arktisen tiedon kysyntää ulkomailla. Tällä yhteistyöllä vastaamme kasvaneeseen tarpeeseen”, sanoo ulkoministeriön Eurooppa- ja lähialueviestinnän yksikönpäällikkö Ville Cantell.

Arktinen keskus on ylläpitänyt ArcticFinland -sivustoa jo useita vuosia, mutta pääpaino on ollut suomenkielisellä puolella.

”Nyt voimme kehittää englanninkielistä sivustoa aktiivisesti. Tuotamme sinne uutta sisältöä ja artikkeleita sekä verkostoidumme kansainvälisten kumppanien kanssa”, sanoo Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä.

Sivusto ei korvaa virallista puheenjohtajuussivustoa tai muita jo olemassa olevia lähteitä, mutta se kokoaa yhteen nyt varsin hajallaan olevaa kuvaa Suomesta arktisena maana. Sivustolta löytää perustietoja Suomen arktisesta politiikasta, tutkimuksesta ja elinkeinoelämästä. Sinne kootaan uutisia Suomen arktisista tapahtumista ja toiminnasta ja siellä julkaistaan pidempiä arktisuuteen liittyviä juttuja.

Uusittu sivusto on avattu maanantaina 5.6. ja sen sisältö täydentyy koko Suomen puheenjohtajuuskauden ajan. Ulkoministeriön ja Arktisen keskuksen sopimus on voimassa toukokuuhun 2019. ”Tavoitteena on, että toimintaa pystyttäisiin jatkamaan myös tämän kauden jälkeen”, sanoo Heikkilä.

arcticfinland.fi
Twitter: @ArcticFinlandia

Lisätietoja: yksikönpäällikkö Ville Cantell, Eurooppa- ja lähialueviestinnän yksikkö, ulkoasiainministeriö, puh. +358 295 351 847, ville.cantell(at)formin.fi

Tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä, Arktinen keskus, Lapin yliopisto, puh. +358 40 4844300, markku.heikkila(at)ulapland.fi.