Hyppää sisältöön

Pääministeri Juha Sipilä tapasi Meksikon presidentti Enrique Peña Nieton Meksikossa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 12.10.2016 23.58
Tiedote 435/2016

Pääministeri Juha Sipilä tapasi keskiviikkona 12. lokakuuta Meksikon-vierailullaan presidentti Enrique Peña Nieton. Päämiehet totesivat maiden välisten suhteiden olevan erinomaiset, ja tänä vuonna juhlistetaan Suomen ja Meksikon diplomaattisuhteet käynnistäneen ystävyyssopimuksen allekirjoittamisen 80. juhlavuotta.

Pääministeri Sipilä ja presidentti Peña Nieto keskustelivat Suomen ja Meksikon suhteista ja taloudellisen yhteistyön tiivistämisestä. Päämiehet keskustelivat myös Latinalaisen Amerikan, Euroopan sekä Syyrian tilanteista.

Sipilä ja Peña Nieto toivoivat, että Suomen ja Meksikon väliset kauppasuhteet tiivistyvät entisestään. Pääministeri Sipilä totesi Suomen seuraavan mielenkiinnolla Meksikon hallituksen merkittäviä reformeja telekommunikaatio-, energia- ja opetusaloilla.

- Uudistukset tekevät 122 miljoonan asukkaan Meksikosta yhä kiinnostavamman markkinan suomalaistoimijoille. Suomalaisyrityksille avautuu merkittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia, joihin kannattaa tarttua. Tällä matkalla avataan suomalaisyrityksille ovia, pääministeri Sipilä sanoi.

Pääministerillä on Meksikossa mukanaan erityisesti telekommunikaatioalan yrityksistä koostuva Team Finland -valtuuskunta. Pääministeri puhuu huomenna torstaina telekommunikaatioalan konferenssissa Méxicossa.

Pääministeri tapaa vierailullaan myös valtiovarainministeri José Antonio Meade Kuribreñan, viestintä- ja liikenneministeri Gerardo Ruiz Esparzan, puolustusministeri Salvador Cienfuegos Zepedan sekä meksikolaisia liike-elämän vaikuttajia.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Anna-Kaisa Heikkinen, p. 040 748 3867, ja viestintäpäällikkö Mari-Kaisa Brander, p. 040 131 3388, valtioneuvoston kanslia.