Hyppää sisältöön

Hyvinvointitalous sekä muuttuvien työmarkkinoiden osaamistarpeet työ- ja sosiaaliministereiden kokouksen aiheina

sosiaali- ja terveysministeriötyö- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 24.10.2019 18.00
Uutinen
Kuva: Euroopan unioni

Työllisyys-, sosiaalipolitiikka-, terveys- ja kuluttaja-asioiden neuvoston teemoja 24. lokakuuta Luxemburgissa olivat hyvinvointitalous ja työntekijöiden osaaminen muuttuvilla työmarkkinoilla. Neuvosto kokoontui toisen kerran Suomen puheenjohtajakaudella.

Kokouksessa puhetta johtavat sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen ja työministeri Timo Harakka.

Hyvinvointitalous tarjoaa uuden ajattelutavan talouskasvuun

Ministerit hyväksyivät kokouksessa neuvoston päätelmät hyvinvointitaloudesta, joka on yksi Suomen EU-puheenjohtajakauden pääteemoista sosiaali- ja terveyssektorilla.

Suomi haluaa, että EU:n päätöksenteossa hyvinvointipolitiikkaa ja talouspolitiikkaa käsiteltäisiin tiiviisti yhdessä. Ihmisten hyvinvointi ja talouskasvu ruokkivat toisiaan ja hyödyttävät sekä ihmisiä että koko yhteiskuntaa.

Ministerit keskustelivat lisäksi siitä, miten syrjimättömyyttä voitaisiin vahvistaa Euroopassa. Asia liittyy yhdenvertaisuutta koskevaan komission direktiiviehdotukseen.

Muuttuva työelämä edellyttää jatkuvaa oppimista

Ministerit keskustelivat, miten parantaa ihmisten mahdollisuuksia elinikäiseen oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen koko työuran ajan.

Ministerit hyväksyivät myös neuvoston päätelmät työn tulevaisuutta koskevasta Kansainvälisen työjärjestön (ILO) satavuotisjulistuksesta.

Lisätietoja

Sivun alkuun