Hyppää sisältöön

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtajaksi Mika Salminen

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 9.11.2023 13.28
Tiedote
Mika Salminen. Kuva: THL / Aleksi Malinen
Mika Salminen. Kuva: THL / Aleksi Malinen

Filosofian tohtori Mika Salminen on nimitetty Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtajaksi ajalle 1.1.2024 – 31.12.2028. THL:n pääjohtajan virkaa haki määräaikaan mennessä 17 henkilöä. Valtioneuvosto nimittää pääjohtajan viiden vuoden määräajaksi.

Mika Salminen on toiminut THL:ssä ja sitä edeltäneessä Kansanterveyslaitoksessa erilaisissa esimies- ja johtamistehtävissä vuodesta 1996 lähtien sekä THL:n johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2013 alkaen. Lisäksi hän on toiminut esimerkiksi asiantuntijana ja yksikön päällikkönä Euroopan tautikeskuksessa (ECDC) Tukholmassa sekä kansainvälisissä tutkimustehtävissä USA:ssa.

THL:n pääjohtaja johtaa laitoksen toimintaa ja vastaa sille asetettujen tulostavoitteiden saavuttamisesta. Pääjohtaja seuraa laitoksen toimialan kehitystä sekä huolehtii laitoksen toiminnan yleisestä kehittämisestä ja uudistamisesta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalla toimiva tutkimus- ja kehittämislaitos, joka toimii ministeriön tulosohjauksessa. THL:n tehtävänä on muun muassa väestön hyvinvoinnin ja terveyden seuraaminen ja tutkiminen.

Lisätietoa

henkilöstö- ja hallintojohtaja Liisa Perttula, p. 029 516 3521, [email protected]

Sivun alkuun