Hyppää sisältöön

Työterveyslaitokselle kansainvälinen tunnustus

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 28.11.2023 12.09
Uutinen

Kansainvälinen sosiaaliturvaliitto ISSA on myöntänyt Työterveyslaitokselle Vision Zero -palkinnon tunnustuksena työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin edistämiseksi tehdystä työstä.

Sosiaali- ja terveysministeriö onnittelee Työterveyslaitosta merkittävästä tunnustuksesta. 

Palkinnon vastaanottanut Työterveyslaitoksen työturvallisuusyksikön johtaja Tommi Alanko toteaa, että työturvallisuus on syytä ottaa Suomessa aiempaa enemmän yhteiskunnalliseen keskusteluun, ja työturvallisuutta kannattaa aktiivisesti pyrkiä kohentamaan työelämässä kaikin tavoin. 

– On tärkeää ymmärtää, että turvallinen työpaikka on tuottava työpaikka, Alanko korostaa. 

Suomessa Vision Zero -ajattelua toteutetaan nolla tapaturmaa -ajatteluna. Työterveyslaitos on edistänyt turvallisuuden nolla-ajattelua sekä kansainvälisillä foorumeilla että Suomessa.

Sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen on iloinen ja ylpeä Työterveyslaitoksen saamasta tunnustuksesta.

”Turvallinen ja terveellinen työelämä on jokaisen oikeus. Työtä esimerkiksi tapaturmien, työpaikkakiusaamisen, sairauspoissaolojen ja työuupumuksen ehkäisemiseksi on ehdottomasti jatkettava. Tämä on yksi keino korkean työllisyysasteen saavuttamiseksi”, sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoo.

Työterveyslaitos on osa STM-konsernia. Issa myönsi Vision Zero –palkinnon maailmankongressissa, jonka se järjestää yhdessä Kansainvälisen työjärjestön ILO:n kanssa Australian Sidneyssä. 

 

Edit. 29.11. korjattu kirjotusvirhe

Sivun alkuun