Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Koronaviruksen vaikutukset työllisyyteen ja yrityksiin esillä EU-ministerien kokouksissa

Työ- ja elinkeinoministeriö
19.3.2020 17.38
Uutinen

Työllisyydestä ja sosiaaliasioista vastaavat EU-ministerit pitivät torstaina 19.3.2020 puhelinkokouksen, jossa keskusteltiin koronaviruksen vaikutuksista muun muassa työllisyyteen ja sosiaalijärjestelmiin. Perjantaina 20.3.2020 vuorossa on kilpailukykyministerien puhelinkokous, jossa keskitytään koronaviruksen vaikutuksiin EU:n teollisuuteen ja sisämarkkinoihin.

Työllisyys- ja sosiaaliasioista vastaavat ministerit jakoivat kokouksessaan tietoa käytännöistä, joita kussakin maassa on jo otettu käyttöön, sekä keskustelivat mahdollisista lisätoimenpiteistä. Esillä oli myös mahdollisuus hyödyntää Euroopan sosiaalirahastoa toimien rahoittamisessa. Suomesta kokoukseen osallistuivat työministeri Tuula Haatainen ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen.

Työministeri Haatainen kertoi valmisteilla olevista lainsäädäntötoimista, asettamastaan korkean tason kolmikantaisesta työryhmästä sekä työmarkkinajärjestöjen tekemistä esityksistä, joita hallitus käsittelee parhaillaan.

”Kerroin eurooppalaisille kollegoilleni, miten työmarkkinajärjestöt ovat lähteneet Suomessa ratkomaan haastetta hallituksen kanssa. Meidän on tehtävä kaikkemme työmarkkinoiden toiminnan turvaamiseksi, elinkelpoisten yritysten konkurssien välttämiseksi ja palkansaajien aseman helpottamiseksi”, työministeri Haatainen sanoo.