Hyppää sisältöön

Työryhmän ehdotus valtionhallinnon viestintäsuositukseksi on julkaistu

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 8.6.2023 11.46
Tiedote

Valtionhallinnon viestintäsuosituksen päivitystä käsittelevän työryhmän ehdotus uudeksi suositukseksi on valmistunut. Ehdotusta voi kommentoida Lausuntopalvelussa 28.6.2023 saakka.

Edellinen valtionhallinnon viestintäsuositus on vuodelta 2016. Viestinnän toimintaympäristön nopea muutos ja viime vuosien kriiseistä kerätyt kokemukset ovat antaneet aiheen päivittää vanhaa suositusta.

Työn laajuudessa on otettu huomioon, että julkisuuslain uudistaminen on kesken. Viestintäsuositusta on määrä tarkastella uudelleen tätä päivitystä laajemmin, kun uusi julkisuuslaki on tullut voimaan.

Valtionhallinnon viestintäsuosituksessa kuvataan viestintäympäristön muutosta ja sen vaikutuksia, linjataan viestintää ohjaavia arvoja ja niiden merkitystä sekä avataan valtionhallinnon viestinnän toimintamallia. Suositus toimii perustana valtionhallinnon organisaatioiden omille viestintästrategioille ja muille viestintäohjeille, joilla suosituksessa kuvatut periaatteet viedään käytäntöön.

Lisätietoja: Työryhmän puheenjohtaja, valtioneuvoston apulaisviestintäjohtaja Jyri Rantala p. 050 563 3029 ja varapuheenjohtaja, viestinnän erityisasiantuntija Aapo Riihimäki p. 050 471 3020, valtioneuvoston kanslia.