Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Terveet tilat -verkostosta kunnille vertaistukea sisäilmaongelmien ratkaisuun

Julkaisuajankohta 4.12.2020 13.00
Kuvassa on Suomen kartta ja teksti: Kuntien Terveet tilat -verkosto. Vaihdetaan ajatuksia sisäilma-aiheista. Kehitetään yhdessä Terveet tilat -toimintamallia. Opitaan toinen toisiltamme ja jaetaan hyvät kokemukset ja käytännöt. Tule mukaan! Kuvassa on myös ohjelman tunnus värikkäällä taustalla.

Ilmoittautuminen verkostoon on käynnissä, ensimmäinen tapaaminen järjestetään keväällä 2021. Verkostotapaamiset järjestetään etäyhteyksin, joten mukaan pääsee yhtä helposti niin Hangosta kuin Utsjoeltakin.

Tarve ja toive verkoston perustamiseksi on noussut esiin aiemmin järjestämissämme, kunnille suunnatuissa tilaisuuksissa. Yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa järjestämme verkostolle mm. seminaareja, työpajoja ja tietoiskuja. 

- Toimintatapojen jakaminen kunnasta toiseen on koettu tärkeäksi. Terveet tilat -toimintamalliin olemme koonneet kunnista hyviä käytäntöjä, verkostossa pääsemme keskustelemaan käytännön toteutuksesta, Terveet tilat 2028 -ohjelman hankejohtaja Katja Outinen toteaa.

Verkoston jäseniksi voivat ilmoittautua esimerkiksi kuntien sisäilmatyöryhmien jäsenet sekä tilakeskuksissa, rakennuttajapalveluissa, kiinteistönhoidossa, työsuojelussa, terveydensuojelussa, terveydenhuollossa, opetustoimessa ja varhaiskasvatuksessa työskenteleviä viranhaltijat ja työntekijät. Myös kunnanvaltuutetut ovat tervetulleita mukaan verkostoon. 

- Uskon, että verkostotoiminta vaikuttaa ajan kanssa myönteisesti kuntien välisen yhteistyön lisääntymiseen. Olemme suunnitelleet, että tulevaisuudessa järjestämme kohdennettuja tilaisuuksia esimerkiksi alueellisesti tai kuntakoon mukaan. Liikkeelle lähdetään koko porukan yhteisistä tilaisuuksista, Outinen jatkaa.

Sen lisäksi, että Terveet tilat -verkosto on areena, jossa kunnat voivat sparrata toinen toistaan, se on myös suora väylä kunnista Terveet tilat 2028 -ohjelman toteuttamiseen sekä päinvastoin.

- Ohjelman sihteeristö osallistuu verkoston tapaamisiin. Kuuntelemme herkällä korvalla viestejä kunnista – mitä me kansallisena toimenpideohjelmana voimme tehdä, jotta tasoitamme tietä sisäilmaongelmien taklaamisessa. Toiveenamme on, että saisimme verkostoon edustajan jokaisesta Suomen kunnasta. Tervetuloa mukaan! Outinen summaa.

Ilmoittaudu mukaan kuntien Terveet tilat -verkostoon
Terveet tilat -toimintamalli 
Tallenne Terveet tilat -toimintamallin esittelystä
Tilaa Terveet tilat -uutiskirje

VNK008:00/2018