Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Argentiinan varapresidentti vierailee Suomessa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 31.8.2018 14.07
Tiedote 392/2018

Argentiinan varapresidentti, senaatin puheenjohtaja Gabriela Michetti saapuu vierailulle Suomeen 2.–6. syyskuuta. Vierailun isäntänä toimii pääministeri Juha Sipilä. Varapresidentti Michettin ohjelmassa on lisäksi tapaamiset tasavallan presidentti Sauli Niinistön, eduskunnan puhemies Paula Risikon sekä useiden ministereiden kanssa. Hän tapaa vierailullaan myös suomalaisyritysten edustajia.

Vierailulla juhlistetaan Suomen ja Argentiinan suhteiden 100-vuotista taivalta ja vahvistetaan Suomen ja Argentiinan yhteistyötä eri aloilla. Argentiina tunnusti Suomen itsenäisyyden 11.5.1918 ensimmäisenä maana Euroopan ulkopuolella.

Pääministeri Sipilä tapaa varapresidentti Michettin työlounaalla Säätytalolla 5. syyskuuta ja keskustelee hänen kanssaan Suomen ja Argentiinan kahdenvälisistä suhteista ja kaupallisesta yhteistyöstä.

Argentiina on Latinalaisen Amerikan kolmanneksi suurin talous Brasilian ja Meksikon jälkeen. Suomen ja Argentiinan välinen kauppa on kasvanut viime vuosina. Argentiina tarjoaa runsaasti vienti- ja yhteistyömahdollisuuksia Suomen osaamisaloilla kuten metsä- ja biotaloudessa, digitalisaatiossa, viestintäteknologiassa, energia- ja infrastruktuurialoilla ja koulutuspalveluissa.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Jani Raappana, valtioneuvoston kanslia, p. 0295 160 306, viestintäasiantuntija Lauri Heikkinen, valtioneuvoston kanslia, p. 0295 160 194 ja Latinalaisen Amerikan ja Karibian yksikön päällikkö Ari Mäki, ulkoministeriö, p. 0295 350 595.