Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Eurooppaministeri Tuppurainen Euroopan parlamentin täysistuntoon

Statsrådets kommunikationsavdelning 25.11.2019 18.39
Tiedote 615/2019

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen osallistuu Euroopan parlamentin täysistuntoon Strasbourgissa 26. ja 27. marraskuuta. Istunnon agendalla on muun muassa äänestys uuden komission kokoonpanosta.

Eurooppaministerin täysistuntopuheenvuorojen aiheina ovat valmistautuminen joulukuun Eurooppa-neuvostoon, EU:n liittyminen Istanbulin sopimukseen, muiden valtioiden sekaantuminen demokratiaan ja vaaleihin EU:ssa, Venäjän toimet liettualaisia syyttäjiä ja tuomareita kohtaan sekä neuvottelut EU:n kumppanuussopimuksesta Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren valtioiden välillä.

Ministeri Tuppurainen edustaa parlamentissa EU:n neuvostoa, jonka puheenjohtajamaana Suomi toimii heinä-joulukuun 2019. EU:n neuvoston puheenjohtajamaa osallistuu Euroopan parlamentin täysistunnossa käytävään toimielinten väliseen keskusteluun europarlamentaarikkojen ja komissaarien kanssa, ja käyttää EU:n neuvoston puheenvuorot.

Lisätietoja: EU-erityisasiantuntija Tuomas Nirkkonen, p. 295 160 597 ja erityisavustaja Matti Niemi, p. 045 679 1717, valtioneuvoston kanslia