Kestävän kehityksen kirjoituskilpailun voittajat palkittiin

Kestävän kehityksen toimikuntavaltioneuvoston kanslia
Julkaisuajankohta 29.1.2024 14.16
Uutinen

Suomen kestävän kehityksen toimikunnan järjestämän Toiveikas tulevaisuus –kirjoituskilpailun voittajat palkittiin 29.1.2024 järjestetyssä toimikunnan seminaarissa Helsingissä. Kilpailu toteutettiin osana Suomen kestävän kehityksen toimikunnan 30-vuotisjuhlavuotta, ja siihen osallistui yhteensä noin 150 teosta. Kilpailun tavoitteena oli innostaa kaiken ikäisiä ihmisiä ympäri Suomea kirjoittamaan ja miettimään omaa suhdettaan ympäröivään yhteiskuntaan, muihin ihmisiin ja luontoon sekä rohkeasti unelmoimaan tulevasta.

Alle 7-vuotiaiden sarjassa jaetulle ensimmäiselle sijalle tulivat Evelina von Rabenau ja Kristinestad förskolan 16 oppilaan luokka. 7-8-vuotiaiden sarjassa Julius Lauren, Matilda Lauren ja Viivi Pulkkinen palkittiin jaetulla ensimmäisellä sijalla ja Elsa Laakkonen sai kunniamaininnan. 9-10-vuotiaiden sarjan voitti Amalia Mönki, toiseksi sijoittui Ilta Waltari ja kolmanneksi Iida Pulkkinen. 11-12-vuotiaiden sarjassa ensimmäisen sijan nappasi Mikael Särkelä, toisen Ronja Ohtonen ja kolmannen Kari Hakulinen. 13-15-vuotiaiden sarjassa puolestaan palkittiin Pihla Närhi, Tessa Ratia ja Menni Hilli, ja 16-18-vuotiaiden sarjassa Eerika Mäki, Dorcas Adeola Olaleye ja Lilli Aurora. Yli 19-vuotiaiden sarjan voitti Emmi Suomalainen, toiseksi sijoittui Paula Heikkinen ja kolmanneksi Mika Niskanen. Kunniamaininnan saivat Kati Korpinen ja Minttu Viini

Kilpailun suojelijana toimi tohtori Jenni Haukio, ja sen nelihenkisen tuomariston muodostivat tietokirjailija Julia Thuren, sanoittaja Mihkku Laiti, kuvittaja ja sarjakuvataiteilija Seppo Leinonen sekä Nuorten Agenda2030 –ryhmän edustaja Rosa Ihalainen. Kilpailuun sai osallistua suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja kolmella saamen kielellä. Nuorimmilla oli mahdollisuus osallistua myös kuvalla tai sarjakuvalla, ja tekstilaji oli vapaa.

Kirjoituskilpailuun osallistuneet teokset julkaistaan verkkojulkaisuna kestavakehitys.fi –sivustolla kevään 2024 aikana.