Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Ministeri Tuppurainen ja Britannian Eurooppa-asioiden ministeri Docherty tapaavat Helsingissä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 27.9.2022 17.57
Tiedote
Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen ja Britannian Eurooppa-asioista vastaava ministeri Leo Docherty

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen ja Britannian Eurooppa-asioista vastaava ministeri Leo Docherty tapaavat Helsingissä keskiviikkona 28. syyskuuta. Tapaamisen aiheina ovat Suomen ja Britannian kahdenvälinen suhde, Euroopan turvallisuustilanne ja Ukrainan tukeminen sen taistelussa Venäjän laitonta hyökkäystä vastaan.

Suomen ja Britannian kahdenvälinen suhde on hyvä ja tiivis etenkin puolustusyhteistyössä ja kauppasuhteissa. Suomen Nato-jäsenyyden myötä yhteistyö tulee lisääntymään entisestään. Ministerit keskustelevat myös EU:n ja Britannian brexitin jälkeisestä suhteesta. Esillä ovat Britannian ja EU:n erosopimuksen sekä sen jälkeen solmitun kauppa-ja yhteistyösopimuksen merkitys sujuvalle yhteistyölle.

Ministerit keskustelevat Venäjän aloittaman hyökkäyssodan aiheuttamista seurauksista. Sekä Suomi että Britannia ovat korostaneet määrätietoisen ja jatkuvan tuen merkitystä Ukrainalle sen puolustautuessa Venäjän laittomalta hyökkäykseltä, YK:n peruskirjan periaatteiden mukaisesti. 

Ministeri Docherty tapaa Suomessa myös muun muassa eduskunnan ulkoasianvaliokunnan jäseniä sekä valtion virkamiesjohtoa.

Lisätietoja: erityisavustaja Roosa Pöyhönen p. 050 439 6166 ja yksikön päällikkö Lotta Nymann-Lindegren p. 050 566 7516, valtioneuvoston kanslia