Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Tuppuraisen ja Espanjan valtiosihteeri Juan González-Barba Peran tapaamisessa esillä harvaan asuttujen alueiden kehittäminen

Valtioneuvoston viestintäosasto
14.6.2021 16.10
Tiedote 379/2021

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen ja Espanjan EU-asioiden valtiosihteeri Juan González-Barba Pera keskustelivat Oulussa harvaan asuttujen alueiden erityisluonteesta ja kehittämisestä. Ohjelmassa oli myös tutustuminen langattomien verkkoteknologioiden kehittämiseen keskittyvään 6G-lippulaivaan, Oulun innovaatio-osaamiseen ja tulevan Euroopan kulttuuripääkaupungin kulttuuriantiin.

”Meillä on Espanjan kanssa paljon yhteisiä tavoitteita muun muassa harvaan asuttujen alueiden kehittämisessä. Vierailu Ouluun on tärkeä askel Suomen ja Espanjan välisen yhteistyön tiivistämisessä”, toteaa eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen.

Vuoden 2026 juuri valittu Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu antoi myös maistiaisen kulttuuritarjonnastaan, kun mieskuoro Huutajat huusi tervehdyksenään mm. Amsterdamin sopimuksesta. 

”Tuleva kulttuuripääkaupunkivuosi on merkittävä Oululle sekä koko Suomelle, saamme ainutlaatuisen mahdollisuuden esitellä pohjoista osaamista taiteiden saralla. Tämän tehtävän täytämme ilolla ja innolla”, toteaa Tuppurainen.

Vierailu Oulun yliopistossa sekä Nokian 5G-testilaboratoriossa olivat mahdollisuus esitellä kaupunkia teknologian ja osaamisen pohjoisena keskittymänä.

”Oulun maailman huippua edustava teknologiaosaaminen esimerkiksi 6G-lippulaivahankkeessa on uraauurtavaa. Uskon, että päivä on myös osoittanut konkreettisesti millainen merkitys harvaanasutuille alueille suunnatulla rahoituksella sekä EU:n tutkimusrahoituksella Oululle on. Olemme rakentaneet menestystarinoita, joissa pohjoisen erityispiirteet ovat rajoitteiden sijaan osa toimivaa ratkaisua”, ministeri Tuppurainen päättää.

Ministeri Tuppurainen ja valtiosihteeri González-Barba Pera ovat kollegoja EU:n yleisten asioiden neuvostossa, joka vastaa useista EU:n monialaisista politiikoista kuten Eurooppa-neuvostojen valmistelusta sekä mm. oikeusvaltiokysymyksistä.

Lisätietoja: Yksikön päällikkö Satu Keskinen, p. 0295 160 302 ja erityisavustaja Emilia Tervonen, p. 0295 161 035, valtioneuvoston kanslia