Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Ministeri Tuppurainen ja ”Eurooppa olemme me” -kiertue saapuvat Lappeenrantaan

Valtioneuvoston viestintäosasto
23.9.2021 16.30
Tiedote 542/2021

Etelä-Karjalan asukkailla on tilaisuus keskustella EU-asioista eurooppa- ja omistajanohjausministeri Tytti Tuppuraisen kanssa lauantaina 2. lokakuuta Lappeenrannassa. Tilaisuus kuuluu suomalaisministerien Eurooppa olemme me -kiertueen tapahtumasarjaan. Ministerit matkaavat syksyn ja talven aikana ympäri maata kuulemassa suomalaisten toiveita EU:n kehittämisestä.

”Kiertue tarjoaa suomalaisille mahdollisuuden kertoa rakentavasti, mitä he EU:lta odottavat. Eurooppa on ihmisiä varten, ja meillä suomalaisilla on sellaista erityistä näkökulmaa, jonka kuuluminen yhteisessä eurooppalaisessa keskustelussa on tärkeää. Toivon, että mahdollisimman moni suomalainen tarttuu itselleen luontevaksi kokemallaan tavalla tähän mahdollisuuteen jakaa ajatuksiaan,” eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tuppurainen painottaa.

Eurooppa olemme me -kiertue on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia, jonka tavoitteena on kerätä laajasti EU-maiden kansalaisten ajatuksia Euroopan tulevaisuudesta. Keskusteluissa esiin nousseet asiat kirjataan tulevaisuusfoorumin verkkofoorumiin, ja suomalaisministerit vievät näitä viestejä tulevaisuuskonferenssin EU-tason täysituntoihin.

Jokainen voi vapaasti jakaa ajatuksiaan myös tulevaisuuskonferenssin kaikille avoimessa verkkofoorumissa. Verkkofoorumin kautta haetaan kansalaisten näkemyksiä esimerkiksi arvoista, ilmastonmuutoksesta, taloudesta, terveydestä ja koulutuksesta. Sosiaalisessa mediassa käytetään EU-tason yhteistä tunnistetta #SinunTulevaisuutesi.

Lappeenrannan tilaisuus järjestetään lauantaina 2. lokakuuta kaupungintalolla (Villimiehenkatu, 1). Keskustelun pohjana käytetään oivalluksia, joita Etelä-Karjalan alueen ihmiset ovat nostaneet esiin syykuussa järjestetyissä moderoiduissa keskusteluissa. Tilaisuus järjestetään terveysturvallisesti. Mukaan mahtuu mukaan rajattu määrä osallistua, ja osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautua voi tämän linkin kautta. Tilaisuus myös striimataan. Lähetystä voit seurata suorana ja tallenteena Etelä-Saimaa -lehden verkkosivuilla ja eurooppaolemmeme.fi -verkkosivuilla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä valtioneuvoston kanslia, Lappeenrannan ja Imatran kaupungit, Etelä-Karjalan liitto sekä Etelä-Saimaa –lehti.  

Lappeenrannan tapahtuman ohjelma

Klo 11:30 Tilaisuuden avaus 
• Tervetulosanat Tytti Tuppurainen, eurooppa- ja omistajaohjausministeri 
• Tervetulosanat Kimmo Jarva, Lappeenrannan kaupunginjohtaja

Klo 11:50 Paneelikeskustelu Etelä-Karjalan alueen ihmisten ennakkokeskusteluissa nostamien aiheiden pohjalta 
• Panelistit; eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen, Lappeenrannan yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa sekä ennakkokeskusteluiden edustajat 
• Kommenttipuheenvuoro:  Jami Holtari, Elinvoimajohtaja Etelä-Karjalan liitto. 

Klo 12:40 Yleisöllä mahdollisuus kysyä ja kommentoida 

Klo 13:10 Tilaisuuden päätös 
• Tervehdys Anna Helminen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Imatran kaupunki 
• Päätössanat Tytti Tuppurainen, eurooppa- ja omistajaohjausministeri 

Klo 13:20 Tilaisuuden päättävä kahvihetki 
Tilaisuus järjestetään terveysturvallisesti. Osallistujia pyydetään varautumaan mahdollisiin turvatarkastuksiin.

Lisätietoja: EU-asiantuntija Topi Juga, p. 0295 160 459 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 07 33, valtioneuvoston kanslia