Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Pääministeri Marin Brysseliin EU-huippukokouksiin

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 14.12.2021 22.10
Tiedote 730/2021

Pääministeri Sanna Marin osallistuu Brysselissä keskiviikkona 15. joulukuuta EU:n ja itäisten kumppanuusmaiden huippukokoukseen sekä torstaina 16. joulukuuta Eurooppa-neuvoston kokoukseen ja Eurohuippukokoukseen.

EU:n ja itäisten kumppanuusmaiden huippukokouksen on määrä hyväksyä itäisen kumppanuuden uusi työohjelma sekä huippukokouksen yhteinen julkilausuma.

Eurooppa-neuvoston aiheina ovat koronapandemia, kriisinhallinta ja resilienssi, energian hinnat, turvallisuus ja puolustus, muuttoliike sekä ulkosuhteet. Eurohuippukokouksessa on määrä keskustella taloudellisesta tilanteesta ja tarkastella etenemistä pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin osalta.

Suomen kantoja huippukokousten keskeisiin kysymyksiin on jo aiemmin kerrottu EU-ministerivaliokunnan kokoustiedotteessa (9.12.).

Tiistaina 14. joulukuuta pääministeri Marin osallistui Eurooppa-neuvostoa valmistelevaan pienryhmäkokoukseen. Suomen kanssa samassa kokouksessa olivat Belgia, Kroatia, Kypros ja Liettua. Valmistelukokouksen oli kutsunut koolle Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel. Hän järjesti muitakin vastaavia kokouksia toisille maaryhmille.

Lisätietoja: pääministerin Eurooppa-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto p. 050 468 5949, EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen p. 0295 160 319, ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia