Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Pääministeri Marin ja Liettuan pääministeri Šimonytė keskustelivat koronatilanteesta sekä Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteistyöstä

Valtioneuvoston viestintäosasto
8.1.2021 16.31
Tiedote 6/2021

Pääministeri Sanna Marin ja Liettuan pääministeri Ingrida Šimonytė keskustelivat 8. tammikuuta puhelimitse Suomen ja Liettuan kahdenvälisistä suhteista, EU-asioista sekä kansainvälisistä kysymyksistä. Pääministeri Marin onnitteli Šimonytėa tuoreesta nimityksestä pääministeriksi. Pääministerit eivät ole vielä tavanneet mutta puhelu käytiin videoyhteydellä.

Keskustelussa nousi esille EU-yhteistyön merkitys koronakoronapandemian torjunnassa ja erityisesti rokotehankintojen varmistamiseksi. Pääministerit vaihtoivat näkemyksiä EU:n elpymistoimien kansallisesta toteutuksesta, vihreästä siirtymästä maatalous-, energia- ja liikennesektoreilla sekä koulutuksesta ja digitalisaatiosta.

Pääministerit vaihtoivat myös näkemyksiä tilaisuuksista tiivistää yhteistyötä Pohjoismaiden ja Baltian maiden kesken. Suomi on alueellisen niin kutsutun NB8-yhteistyöformaatin puheenjohtaja vuonna 2021, jolloin painopisteitä ovat digitalisaatio, innovaatiot ja ilmastopolitiikka.

Lisäksi suhteet Venäjään ja Valko-Venäjän tilanne olivat kattavasti esillä.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Lauri Voionmaa p. 0295 160 306, valtioneuvoston kanslia