Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Pääministeri Sipilä EU:n ja Afrikan Unionin huippukokoukseen

Government Communications Department
21.11.2017 11.25
Tiedote 533/2017

Pääministeri Juha Sipilä osallistuu Norsunluurannikolla Abidjanissa 29.–30. marraskuuta järjestettävään EU:n ja Afrikan Unionin huippukokoukseen. Viidennen EU:n ja Afrikan huippukokouksen teemana on investoiminen nuoriin ja kestävään kehitykseen.

Seuraavien vuosikymmenten aikana Afrikkaan pitäisi luoda 18 miljoonaa työpaikkaa vuosittain, jotta nuorten kasvavalle joukolle löytyisi töitä. Afrikan nuorten tulevaisuus on keskeinen kysymys myös Euroopalle muun muassa muuttoliikkeen myötä.

Afrikan ja Euroopan nuoret laativat oman ehdotuksensa mannertensa maiden johtajille omassa tapahtumassaan ennen varsinaista huippukokousta.

Suomi tuo nuorten ääntä kuuluviin myös nimeämällä nuoren mukaan pääministeri Sipilän huippukokousdelegaatioon, ja kannustaa muita maita tekemään sanoin. Nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö Allianssi valitsi suomalaisnuorten edustajaksi Eurooppanuorten puheenjohtaja Tuomas Tikkasen.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Jani Raappana, p. 050 566 7889, valtioneuvoston kanslia;  johtava asiantuntija (Afrikka-politiikka) Martti Eirola, p. 050 5771123, ulkoministeriö ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia