Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Pääministeri Sipilä isännöi itsenäisyysjuhlaa sadoille lapsille

Valtioneuvoston viestintäosasto 9.11.2018 11.29
Tiedote 522/2018

Pääministeri Juha Sipilä isännöi lapsille järjestettävää Suomen lastenjuhlaa itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta. Vieraiksi on kutsuttu kaksi 10-vuotiasta koululaista jokaisesta Suomen kunnasta Utsjoelta Hankoon.

Juhlan aluksi pääministeri Sipilä kättelee ja toivottaa tervetulleeksi jokaisen juhlaan saapuvan lapsen. Juhlallisen alun jälkeen lapsilla on mahdollisuus kiertää erilaisissa toimintapisteissä.

Suomen lasten itsenäisyysjuhla pidettiin ensimmäisen kerran viime vuonna Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

"Lasten oma itsenäisyysjuhla oli minulle yksi mieleenpainuvin Suomi100-tapahtuma viime vuonna. Siksi halusin tälle tilaisuudelle jatkoa. Toivon, että tästä muodostuu perinne," pääministeri Juha Sipilä sanoo.

"Itsenäisessä Suomessa ylisukupolvisuuden roolia ei voi korostaa liikaa. Itsenäisyyspäivänä muistellaan paljon historiaa, menneiden sukupolvien työtä ja se on arvokas asia. Yhtä tärkeä on myös miettiä Suomen tulevaisuutta ja huomioida nuoret sukupolvemme," pääministeri jatkaa.

Juhlan teemana on lukeminen ja kirjallisuus. Samana päivänä juhlitaan uuden keskustakirjasto Oodin avajaisia. Oodi on Helsingin kaupungin ja valtioneuvoston Suomi100-hanke.

Juhla järjestetään Säätytalolla Helsingissä. Juhla tehdään yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Lapsiasiavaltuutetun toimiston kanssa.  

Lisätietoja: tuotantopäällikkö Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen, p. 0295 160 220, ja viestintäpäällikkö Mari-Kaisa Brander, p. 040 131 3388, valtioneuvoston kanslia.

Haastattelupyynnöt lapsille:
viestintäpäällikkö Maria Gnosspelius, p. 050 325 6126, ja johdon assistentti Marja Taipale, p. 075 324 5541, Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

Katso kuvia viime vuoden juhlista täältä.