Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Suomen ja Ruotsin pääministerit keskustelivat EU-aiheista ja Nato-jäsenyysprosessin etenemisestä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 2.2.2023 16.56
Tiedote
Pääministerit Marin ja Kristersson seisovat vierekkäin, sivulla Suomen, Ruotsin ja EU:n liput
Kuva: Ninni Andersson, regeringskansliet

Pääministeri Sanna Marin vieraili Tukholmassa Ruotsin pääministeri Ulf Kristerssonin kutsusta 2. helmikuuta. Tapaamisen aiheina olivat EU:n talous ja kilpailukyky, muut ajankohtaiset EU-aiheet sekä Venäjän sota Ukrainaa vastaan ja Suomen ja Ruotsin yhteinen Nato-jäsenyysprosessi.

Pääministerit keskustelivat EU:n keinoista tukea vihreän siirtymän investointeja ja teollisuuden kilpailukykyä, tuesta Ukrainalle ja muuttoliikkeestä, jotka myös ovat ensi viikon ylimääräisen Eurooppa-neuvoston aiheita. Lisäksi keskusteltiin metsäpolitiikasta.
 
”Ruotsi on myös EU-politiikassa Suomen läheisin kumppani, jonka kanssa näkemyksemme Euroopan talouden ja kilpailukyvyn vahvistamiseksi ovat hyvin samankaltaiset. EU:n puheenjohtajamaana Ruotsin painoarvo ratkaisujen löytämisessä on suuri ja Suomi antaa sille kaiken tukensa”, pääministeri Marin sanoi.
 
Ruotsi toimii EU:n neuvoston puheenjohtajamaana 1.1.–30.6.2023.
 
Pääministerit keskustelivat myös Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyysprosessin etenemisestä.
 
Pääministeri Marin totesi Suomen jatkavan jäsenyysprosessin edistämistä yhdessä Ruotsin kanssa.
 
”Etenemme yhdessä kuten tähänkin asti. Suomi ja Ruotsi ovat osa samaa turvallisuusympäristöä. Nato-jäsenyyksiemme mahdollisimman nopea toteutuminen on Suomen, Ruotsin ja koko Naton etu. Nyt on oltava yhtenäisiä ja johdonmukaisia”, pääministeri sanoi.
 
Lisätietoja: erityisavustaja (EU-asiat) Saara Pokki, p. 050 478 6363, erityisavustaja Lauri Voionmaa (kv. asiat), p. 0295 160 306 ja EU-asioiden viestintäasiantuntija Rami Kurth, p. 050 465 7963, valtioneuvoston kanslia.