Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Suomen ja Viron pääministerit: ”Vahvistamme maidemme välisiä suhteita entisestään”

Valtioneuvoston viestintäosasto
19.2.2021 13.11
Tiedote 100/2021
pääministeri Sanna Marin ja Viron pääministeri Kaja Kallas

Suomi ja Viro käynnistävät noin vuoden kestävän selvitystyön, joka tähtää maiden välisten suhteiden kehittämiseen entisestään. Asiasta sovittiin, kun pääministeri Sanna Marin ja Viron pääministeri Kaja Kallas tapasivat Helsingissä. Kyseessä oli pääministeri Kallaksen ensimmäinen ulkomaanvierailu, mikä osaltaan kertoo Suomen ja Viron hyvästä ja tiiviistä yhteistyöstä.

”Suomen ja Viron suhde on erityinen ja erinomainen. Voimme kuitenkin kehittää ja vahvistaa yhteisiä toimia monilla aloilla. Edellisestä, vuonna 2008 valmistuneesta selvityksestä, on jo aikaa”, sanoi pääministeri Marin.

Selvityshenkilöiksi on nimetty entiset ministerit Anne-Mari Virolainen Suomesta ja Jaak Aaviksoo Virosta. Molempien maiden ulkopoliittiset instituutit tukevat työtä. Käsiteltäviä aihepiirejä ovat muun muassa digitalisaatio, kauppa, koulutus, kansalaisten väliset yhteydet ja turvallisuuskysymykset.

Pääministerit käsittelivät keskusteluissaan myös koronapandemian tilannetta ja sen vaatimia toimia ja keskustelivat ajankohtaisista EU-asioista kuten ilmastopolitiikasta, EU:n ja Venäjän suhteesta sekä ensi viikon Eurooppa-neuvoston videokokouksen aiheista. EU-maiden johtajien videokokous käsittelee koronapandemiaa sekä turvallisuus- ja puolustusyhteistyötä.

Pääministeri Kaja Kallas tapasi Helsingin vierailullaan myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

Lisätietoja: Pääministerin Eurooppa-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto p. 050 468 5949 ja EU- ja kv-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 07 33, valtioneuvoston kanslia