Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Valtakunnallinen lasten itsenäisyyspäivän juhla lähestyy

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 30.11.2022 11.55
Tiedote

Pääministeri Sanna Marin emännöi itsenäisyyspäivän viikon juhlaa 7. joulukuuta yli 560 lapselle. Tilaisuuteen Säätytalossa osallistuvat myös valtiovarainministeri Annika Saarikko, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sekä ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo.

Juhlaan on kutsuttu kaksi lasta jokaisesta Suomen 309 kunnasta. Pääministeri Marin ja muut ministerit toivottavat jokaisen juhlavieraan tervetulleeksi tilaisuuden aluksi.

Virallisen osuuden jälkeen vieraille on järjestetty ohjelmaa juhlan teeman hengessä. Tämän vuotisen juhlan teema on tulevaisuuden tekijät. Tilaisuuden juontajana toimii näyttelijä Christoffer Strandberg. Juhlassa nähdään aikaisempien vuosien tapaan myös yllätysohjelmanumero.

Säätytaloon on saapumassa 564 lasta 283 kunnasta. Pisimmän taipaleen juhliin tekevät vieraat saapuvat maamme pohjoisimmasta kunnasta Utsjoelta. Väkiluvultaan pienin juhlassa edustettu kunta on Keski-Suomessa sijaitseva Luhanka. 

Valtakunnallinen lasten itsenäisyyspäivän juhla on järjestetty kolme kertaa aikaisemmin vuosina 2017–2019. Juhla järjestettiin ensimmäisen kerran Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi ja on tämän jälkeen vakiintunut tärkeäksi osaksi itsenäisyyspäivän juhlintaa. Kahtena edellisvuotena tapahtumaa ei voitu järjestää koronatilanteen vuoksi.

Juhla suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Lapsiasiavaltuutetun toimiston sekä Kansallisen lapsistrategian kanssa. Juhlan kättelyosuutta voi seurata suorana lähetyksenä valtioneuvoston Youtube-kanavalla.

Lisätietoja: johtava asiantuntija Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen, p. 0295 160 220, ja viestintäasiantuntija Aapo Riihimäki p. 050 471 3020, valtioneuvoston kanslia