Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Valtakunnallista Lasten itsenäisyyspäivän juhlaa vietettiin Valtioneuvoston linnassa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 4.12.2023 17.31
Tiedote
Pääministeri Orpo toivotti jokaisen vieraan tervetulleeksi kättelemällä.

536 lasta 266 kunnasta osallistui Lasten itsenäisyyspäivän juhlaan Valtioneuvoston linnassa 4. joulukuuta. Juhlan aluksi pääministeri Petteri Orpo toivotti jokaisen vieraan tervetulleeksi kättelemällä. Juhlan järjestivät valtioneuvoston kanslia, Mannerheimin Lastensuojeluliitto sekä Lapsiasiavaltuutetun toimisto.

Nyt viidettä kertaa järjestetty valtakunnallinen lasten itsenäisyyspäivän juhla on vakiintunut osaksi itsenäisyyspäivän juhlintaa. Juhlaan osallistuivat myös valtiovarainministeri Riikka Purra, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala sekä maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

Pääministeri Petteri Orpo avasi kättelyiden jälkeen juhlat toivottamalla vieraat tervetulleiksi juhlistamaan 106-vuotiasta Suomea. Lisäksi juhlassa puhuivat Mannerheimin Lastensuojeluliiton pääsihteeri Milla Kalliomaa ja lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen. Juhlan juonsi Essi Unkuri. Vieraita viihdyttivät myös yllätysesiintyjä Käärijä sekä Kaartin soittokunnan kvintetti.

Valtioneuvoston linnassa järjestetyn juhlan teema oli tänä vuonna ystävyys ja kaveritaidot. Vieraita oli ennakkoon pyydetty tekemään teemaa kuvastava piirros, valokuva tai muu taideteos, joista koostettiin näyttely juhlatilaan. Lisäksi vieraille oli järjestetty teeman ympärille monenlaista ohjelmaa. Vieraiden oli mahdollista mm. lähettää postikortti ystävälle tai sukulaiselle tai kirjoittaa ystäväkirjaan. Juhlissa oli myös hiljainen huone juhlahumusta rauhoittumista varten. Tarjolla oli suolaista sekä makeaa syötävää.

Juhlaan oli kutsuttu kaksi vuonna 2013 syntynyttä lasta jokaisesta Suomen kunnasta. Kunnat olivat valinneet juhlaan lähtevät lapset ja ilmoittivat heidät juhlaan. Vieraita saapui esimerkiksi niin Suomen eteläisimmästä kunnasta Hangosta, pohjoisimmasta kunnasta Utsjoelta kuin läntisimmästä kunnasta Eckeröstä.

Lisätietoja: johtava asiantuntija Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen, p. 0295 160 220, ja viestintäasiantuntija Jaakko Ranta p. 050 472 1684, valtioneuvoston kanslia