Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Valtioneuvosto asetti tutkimus ja innovaationeuvoston

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 23.11.2023 14.06
Tiedote

Valtioneuvosto asetti 23. marraskuuta 2023 tutkimus- ja innovaationeuvoston. Tutkimus- ja innovaationeuvosto tukee valtioneuvostoa pitkäjänteisen ja kokonaisvaltaisen tutkimus- ja innovaatiopolitiikan kehittämisessä.

Neuvoston puheenjohtajana toimii pääministeri Petteri Orpo ja siihen kuuluvat ministerijäseninä valtiovarainministeri Riikka Purra, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala (1. varapuheenjohtaja), elinkeinoministeri Wille Rydman, opetusministeri Anna-Maja Henriksson ja maa-ja metsätalousministeri Sari Essayah.

Ministerijäsenten lisäksi neuvostoon kuuluvat johtaja Riikka Heikinheimo Elinkeinoelämän keskusliitosta, partner Ilkka Kivimäki Maki.vc:stä, akateemikko, professori Markku Kulmala Helsingin yliopistosta, rehtori Sari Lindblom Helsingin yliopistosta (2. varapuheenjohtaja),  rehtori Vesa Taatila Turun ammattikorkeakoulusta, toimitusjohtaja Antti Vasara VTT:stä ja toimitusjohtaja Kai Öistämö Vaisalasta (3. varapuheenjohtaja). 

Valtioneuvosto nimitti neuvostolle myös pysyvät asiantuntijat. Neuvoston pysyvät asiantuntijat ovat alivaltiosihteeri Timo Lankinen valtioneuvoston kansliasta, strategia- ja tutkimusjohtaja Olli Kärkkäinen valtiovarainministeriöstä, kansliapäällikkö Anita Lehikoinen opetus- ja kulttuuriministeriöstä, osastopäällikkö Ilona Lundström työ- ja elinkeinoministeriöstä, pääjohtaja Paula Eerola Suomen Akatemiasta ja pääjohtaja Nina Kopola Business Finlandista. 

Tutkimus- ja innovaationeuvosto asetettiin 23. marraskuuta alkaen eduskunnan toimikaudeksi. 

Tutkimus- ja innovaationeuvosto on valtioneuvoston jäsenistä sekä ulkopuolisista asiantuntijajäsenistä koostuva neuvoa-antava valtionhallinnon toimielin, joka toimii hyvinvointia, sivistystä, sekä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää kasvua ja kilpailukykyä tukevan tutkimus- ja innovaatiopolitiikan kehittämistä varten.

Lisätietoja: pääministerin erityisavustaja Henrik Vuornos, valtioneuvoston kanslia, p. 050 408 44 22, tiedeasiantuntija Antti Pelkonen, valtioneuvoston kanslia, p. 0295 160 533, [email protected]