Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Valtioneuvosto osoittaa tukeaan Ukrainalle 24.2.2024

ulkoministeriövaltioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 22.2.2024 9.57
Tiedote

Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainassa kaksi vuotta sitten. Valtioneuvosto osoittaa tukeaan Ukrainalle liputtamalla Suomen ja Ukrainan lipuilla sodan alkamisen vuosipäivänä lauantaina 24.2.2024. Merikasarmi valaistaan Ukrainan lipun värein siniseksi ja keltaiseksi.

Valtioneuvosto järjestää liputuksen Ukrainan tueksi Valtioneuvoston linnassa, Senaatintorilla ja Merikasarmilla. Myös Helsingin yliopisto osallistuu liputukseen Senaatintorilla.

Liputus alkaa aamulla kello 8 ja jatkuu Senaatintorilla kello 20 saakka, jolloin torilla järjestettävä Valoa Ukrainaan -tilaisuus päättyy. Kansalaiset ovat tervetulleita tilaisuuteen muistamaan yhdessä sodan uhreja ja osoittamaan tukeaan Ukrainalle. Oman kynttilänsä voi jättää Helsingin Tuomiokirkon portaille klo 15-20.

Tilaisuuden järjestävät Kirkko Helsingissä, Mothersforpeace ry ja Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry yhteistyössä Helsingin kaupungin, Helsingin yliopiston, valtioneuvoston kanslian sekä Ukrainan suurlähetystön kanssa.

Venäjän hyökkäyssota on aiheuttanut mittaamattoman määrän tuhoa ja kärsimystä. Ukrainalaiset taistelevat demokraattisten arvojen ja kansainvälisen sääntöpohjaisen järjestelmän puolesta.

Suomi tukee Ukrainaa vankkumatta niin kauan kuin on tarpeen. Ukraina ansaitsee oikeudenmukaisen ja kestävän rauhan. Suomi lähettänyt viimeisen kahden vuoden aikana tukea Ukrainaan 2,5 miljardin euron arvosta.

Lisätietoja: Johtava asiantuntija Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen, valtioneuvoston kanslia, p. 0295 160 220, [email protected]