FI SV EN

Pääministeri Sipilä Pohjoismaiden ja Intian huippukokoukseen Tukholmaan

Valtioneuvoston viestintäosasto 5.4.2018 12.05
Tiedote 168/2018
Pääministeri Sipilä Pohjoismaiden ja Intian huippukokoukseen Tukholmaan

Pääministeri Juha Sipilä osallistuu Tukholmassa tiistaina 17. huhtikuuta järjestettävään Pohjoismaiden ja Intian pääministerien huippukokoukseen. Pääministeri Sipilä käy myös kahdenkeskiset keskustelut Intian pääministeri Narendra Modin kanssa.

Huippukokouksessa keskustellaan globaalien kysymysten lisäksi myös Pohjoismaiden ja Intian välisten taloudellisten suhteiden kehittämisestä. Kaupan ja investointien edistäminen on myös eräänä pääaiheena pääministeri Sipilän ja pääministeri Modin kahdenkeskisessä tapaamisessa.

Pääministeri Sipilä tapasi pääministeri Modin helmikuussa 2016 Mumbaissa tehdessään Team Finland –vienninedistämismatkan Intiaan. Mailla on yhteistyömahdollisuuksia muun muassa aurinkoenergian ja muiden uusiutuvien energialähteiden, kaupunkien kestävän kehityksen, kiertotalouden, koulutuksen ja informaatioteknologian aloilla.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Jani Raappana, p. 050 566 7889 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia