Suomi on poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi.

Vuosien 2022–2025 julkisen talouden suunnitelma
Hallituksen puoliväliriihi alkaa keskiviikkona 21.4.

20.4.2021 12.15

Pääministeri Marinin hallituksen puolivälitarkastelu ja neuvottelu vuosien 2022–2025 julkisen talouden suunnitelmasta käydään 21. ja 22. huhtikuuta. Puoliväliriihessä päätetään linjauksista hallituksen loppukaudelle, linjataan julkisen talouden suunnitelmaa sekä tarkastellaan hallitusohjelman toteutumista.

Neuvottelussa käsitellään myös kestävyystiekarttaa. Se kuvaa sosiaalisen, taloudellisen ja ekologisen kestävyyden nykytilaa ja hallituksen tavoitteita 2030-luvulle mentäessä.

Pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelma 2019
Hallitusohjelman seuranta: toteutussuunnitelma ja tilannekatsaus


Tutustu myös

EU toimii koronakriisin ratkaisemiseksi

EU toimii koronakriisin ratkaisemiseksi

Euroopan unioni jatkaa toimintaansa poikkeusoloissa ja mukauttaa päätöksentekonsa tilanteen vaatimalla tavalla. Tällä sivulle on koottu tietoa EU toimista maailmanlaajuisen koronakriisin ratkaisemiseksi.

EU toimii koronakriisin ratkaisemiseksi

Tietoa brexitistä

Tietoa brexitistä

Britannian EU-ero tuli täysimääräisesti voimaan 1.1.2021. Sivulla on tietoa muun muassa EU:n ja Britannian uudesta kauppa-ja yhteistyösopimuksesta, erosopimuksesta ja niistä muutoksista, joita Britannian ero EU:sta aiheuttaa kansalaisille ja yrityksille.

Tietoa brexitistä

Lainsäädäntösuunnitelma ja -ohjelma

Lainsäädäntösuunnitelma ja -ohjelma

Suunnitelma sisältää ajantasaisen tiedon hallituksen esityksistä, jotka hallitus on suunnitellut annettaviksi eduskunnalle istuntokaudella. Lainsäädäntöohjelma sisältää alustavat tiedot vaalikauden aikana hallitusohjelmaa keskeisesti toteuttavista lainvalmisteluhankkeista.

Lainsäädäntösuunnitelma ja -ohjelma
 

Ministeriö

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia on ministeriö, joka vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa.

Tietoa valtioneuvoston kansliasta

Vastuualueet

Vastuualueet

Valtioneuvoston kanslia tukee pääministerin ja hallituksen toimintaa ja päätöksentekoa. Kanslia vastaa muun muassa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksenteon järjestelyistä sekä valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisistä hallinto- ja palvelutehtävistä.

Ministeriön vastuualueet

Ministerit

Sanna Marin
Sanna Marin
Pääministeri
Tytti Tuppurainen
Tytti Tuppurainen
Eurooppa- ja omistajaohjausministeri