Arviointineuvosto: työperusteisen oleskeluluvan palkkarajan vaikutuksia yrityksille selkeytettävä

12.4.2024 12.05
VNK
Lainsäädännön arviointineuvosto on antanut lausunnon työ- ja elinkeinoministeriölle lakiehdotuksesta ulkomaalaislain muuttamisesta. Lakiehdotuksesta puuttuu kuvaus nykytilasta ja sen arvioinnista, jolloin lakiehdotuksen perusteella ei saa selvää käsitystä lainmuutoksen tarpeesta. Vaikutuksia yrityksille, julkiselle taloudelle sekä työperusteisen oleskelu- ja jatkoluvan hakijoille tulisi tarkentaa.

Pääministeri Orpo korosti turvallisuutta EU:n kehittämisessä

12.4.2024 10.07
VNK
Kuvassa pääministeri Petteri Orpo (keskellä), Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel ja Puolan pääministeri Donald Tusk.
Kuva: EU:n neuvosto
Pääministeri Petteri Orpo osallistui torstaina 11.4. Varsovassa EU-maiden valtiojohtajien keskusteluun Euroopan unionin tulevasta strategisesta agendasta. Illallistapaamisessa olivat mukana Orpon lisäksi Espanjan, Irlannin, Kreikan, Luxemburgin, Puolan ja Viron pääministerit.

Valtioneuvoston kanslia ottaa käyttöön uuden videopalvelun

11.4.2024 10.48
VNK
Hallituksen tiedotustilaisuuksia voi seurata jatkossa suorana lähetyksenä tai katsoa tallenteina uudesta valtioneuvoston videopalvelusta osoitteessa video.valtioneuvosto.fi.

Lainsäädännön arviointineuvosto
Arviointineuvosto: Heikentääkö rajavartiolain muutosehdotus omaisuudensuojaa?

10.4.2024 12.24
VNK
Teknologian hyödyntämistä rajaturvallisuuden ylläpitämisessä koskevasta esityksestä saa kohtalaisen käsityksen ehdotuksen sisällöstä ja vaikutuksista. Tarve lainmuutokselle tulee ilmi, mutta muutoksen vaikutuksia esimerkiksi omaisuuden suojaan tulisi tarkentaa.

Tutkimus: Uutismedian omistus on keskittynyt Suomessa

25.3.2024 11.00
LVM VN TEAS VNK
Valtioneuvosto on julkaissut tutkimusraportin, joka tarkastelee uutismedian omistuksen keskittymistä Suomessa. Tutkimus on toteutettu Tampereen ja Turun yliopistojen yhteistyönä. Tutkimuksen mukaan uutismedia on Suomessa keskittynyt. Median toimialojen keskittymisaste vaihtelee ja niiden kehitys on ollut erilaista.

Tutustu myös

Suomen EU-politiikka

Suomen EU-politiikka

Suomen EU-politiikan peruslinjana on kehittää Euroopan unionia ja lisätä kasvua, vakautta ja turvallisuutta Euroopassa. Suomi on aktiivinen, käytännönläheinen ja ratkaisuhakuinen jäsenvaltio.

Suomen EU-politiikka

 

Arvonimet

Arvonimet

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimiä on käytössä noin sata. Niistä arvokkaimmat ovat valtioneuvos ja vuorineuvos.

Tietoa arvonimistä

Arviointineuvosto

Arviointineuvosto

Riippumaton ja itsenäinen lainsäädännön arviointineuvosto antaa lausuntoja hallituksen esityksistä ja niiden vaikutusarvioinneista.

Arviointineuvosto

Valtioneuvoston kanslia

Ministeriö

Ministeriö

Valtioneuvoston kanslia on ministeriö, joka vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa.

Tietoa valtioneuvoston kansliasta

Vastuualueet

Vastuualueet

Valtioneuvoston kanslia tukee pääministerin ja hallituksen toimintaa ja päätöksentekoa. Kanslia vastaa muun muassa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksenteon järjestelyistä sekä valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisistä hallinto- ja palvelutehtävistä.

Ministeriön vastuualueet

Valtionhallinnon viestinnän ohjeita

Valtionhallinnon viestinnän ohjeita

Valtionhallinnon viestintää koskevia ohjeita, oppaita ja suosituksia.

Ohjeet ja suositukset