Suomen ja Espanjan pääministerit tiivistivät yhteistyötä

26.1.2022 17.16
VNK
Pääministeri Sanna Marin ja Espanjan pääministeri Pedro Sánchez ovat tavanneet Madridissa keskiviikkona 26. tammikuuta. Pääministerit keskustelivat yhteistyön tiivistämisestä maiden välisissä taloussuhteissa sekä useissa EU-asioissa. Keskusteluissa nousi keskeisesti esiin myös Euroopan turvallisuustilanne.

Pääministeri Marin vierailee Madridissa

25.1.2022 9.23
VNK
Pääministeri Sanna Marin vierailee keskiviikkona 26. tammikuuta Madridissa ja tapaa Espanjan pääministeri Pedro Sánchezin.

Eurooppaministeri Tuppuraisen Varsovan vierailulla esillä sisämarkkinat ja Itämeren alueen turvallisuustilanne

24.1.2022 20.47
VNK
Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen vieraili maanantaina 24. tammikuuta Varsovassa ja kävi laajat keskustelut keskeisistä EU-kysymyksistä Puolan eurooppaministeri Konrad Szymańskin kanssa. Ministeri Tuppurainen kävi keskustelut myös Euroopan turvallisuustilanteesta Puolan kansallisen turvallisuusviraston johtajan, valtiosihteeri Paweł Solochin kanssa.

Eurooppaministerien kokouksen aiheena komission vaalipaketti ja Ranskan EU-puheenjohtajuuden painopisteet

24.1.2022 16.14
VNK
EU:n yleisten asioiden neuvosto kokoontuu 25. tammikuuta Brysselissä. Neuvoston aiheina ovat demokratian ja vaalien luotettavuuden vahvistamiseen tähtäävä lainsäädäntöpaketti, Ranskan EU-puheenjohtajuuden prioriteetit, Euroopan tulevaisuuskonferenssin eteneminen, EU:n koronatoimet sekä EU:n ja Ison-Britannian suhde. Suomea kokouksessa edustaa eurooppaministeri Tytti Tuppurainen.

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta
Tutkimuskatsaus: Työkyvyn tukemisessa parhaaseen tulokseen päästään yhdistämällä eri toimenpiteitä

26.1.2022 8.37
STM VN TEAS
Erilaisilla työkyvyn tukitoimilla voidaan lisätä työntekijöiden hyvinvointia ja terveyttä sekä vähentää sairauspoissaoloja, pitkäaikaista työkyvyttömyyttä ja työstä poistumista. 26. tammikuuta julkaistu tutkimuskatsaus tunnisti tukitoimet, joista on tällä hetkellä vahvinta näyttöä.

Tutustu myös

EU:n ilmastopaketti

EU:n ilmastopaketti

EU:n tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Euroopan komissio on esitellyt EU:n ilmastopaketin, niin sanotun 55-valmiuspaketin, jonka avulla vuoden 2030 päästövähennystavoite saavutetaan.

Suomi ja EU:n ilmastopaketti

Arvonimet

Arvonimet

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimiä on käytössä noin sata. Niistä arvokkaimmat ovat valtioneuvos ja vuorineuvos.

Tietoa arvonimistä

Arviointineuvosto

Arviointineuvosto

Riippumaton ja itsenäinen lainsäädännön arviointineuvosto antaa lausuntoja hallituksen esityksistä ja niiden vaikutusarvioinneista.

Arviointineuvosto

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia on ministeriö, joka vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa.

Tietoa valtioneuvoston kansliasta

Vastuualueet

Vastuualueet

Valtioneuvoston kanslia tukee pääministerin ja hallituksen toimintaa ja päätöksentekoa. Kanslia vastaa muun muassa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksenteon järjestelyistä sekä valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisistä hallinto- ja palvelutehtävistä.

Ministeriön vastuualueet

Ministerit

Sanna Marin
Sanna Marin
Pääministeri
Tytti Tuppurainen
Tytti Tuppurainen
Eurooppa- ja omistaja­ohjaus­ministeri