Valtioneuvosto ja kaikki sen ministeriöt siirtyneet yhteiseen asianhallintaan

28.11.2022 10.19
VNK
Valtioneuvosto ja kaikki sen ministeriöt ovat ottaneet käyttöön valtioneuvoston yhteisen asianhallintajärjestelmä VAHVAn sekä sähköisen allekirjoituksen.

TP-UTVA:ssa esillä Suomen osallistuminen kansainväliseen kriisinhallintaan, Venäjän hyökkäys Ukrainaan sekä Suomen Nato-jäsenyysprosessi

25.11.2022 12.43
VNK
TP-Utvan kuvituskuva
Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta päättivät perjantaina 25.11., että Suomi jatkaa osallistumista OIR-operaatiossa (Operation Inherent Resolve) Irakissa noin 75 sotilaalla vuoden 2024 loppuun asti. Tämä sisältää osallistumisen koulutus- ja neuvonantotehtäviin sekä tähän liittyviin esikunta-, hallinto- ja tukitehtäviin. Eduskunnalle annetaan asiassa selonteko sotilaallisesta kriisinhallinnasta annetun lain mukaisesti.

Pääministeri Marin Uuteen-Seelantiin ja Australiaan

23.11.2022 8.00
VNK
Kaverikuva, jossa on pääministeri Marin, Uuden-Seelannin pääministerin Jacinda Ardern ja Australian pääministeri Anthony Albanese
Pääministeri Sanna Marin vierailee Uudessa-Seelannissa ja Australiassa 29. marraskuuta–3. joulukuuta. Marin tapaa Uuden-Seelannin pääministerin Jacinda Ardernin Aucklandissa ja Australian pääministerin Anthony Albanesen Sydneyssä. Matkalle osallistuu myös kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari ja suomalaisyritysten valtuuskunta.

Suomen ja Islannin pääministerit tapasivat Reykjavikissa – keskusteluissa painottuivat turvallisuus, ilmastonmuutos ja pohjoismaisuus

22.11.2022 18.42
VNK
Kuvassa pääministeri Sanna Marin ja Islannin pääministeri Katrin Jakobsdóttir
Kuva: Sigurjón Ragnar
Pääministeri Sanna Marin ja Islannin pääministeri Katrín Jakobsdóttir tapasivat Reykjavikissa tiistaina 22. marraskuuta. Pääministerit keskustelivat turvallisuus-, ilmasto- ja energia-asioista sekä pohjoismaisesta ja arktisesta yhteistyöstä, EU-asioista ja maiden kahdenvälisistä suhteista.

Selvitys: Talousmetsien luonnonhoidon vaikuttavuutta voidaan vielä tehostaa

28.11.2022 9.03
MMM VN TEAS YM
Valtioneuvostolle laaditun selvityksen mukaan talousmetsien luonnonhoidon vaikuttavuuden parantaminen edellyttää luonnonhoidon huomioimista laaja-alaisesti metsäalan koko toimintakentässä: lainsäädännössä, ohjeistuksessa, kannustimissa ja metsänomistajien ohjauksessa. Muutokset vaativat riittäviä resursseja kuten aikaa, rahaa ja työvoimaa. Tarvitaan myös mittaristo luonnonhoidon vaikuttavuuden arviointiin.

Tutustu myös

EU:n ilmastopaketti

EU:n ilmastopaketti

EU:n tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Euroopan komissio on esitellyt EU:n ilmastopaketin, niin sanotun 55-valmiuspaketin, jonka avulla vuoden 2030 päästövähennystavoite saavutetaan.

Suomi ja EU:n ilmastopaketti

Arvonimet

Arvonimet

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimiä on käytössä noin sata. Niistä arvokkaimmat ovat valtioneuvos ja vuorineuvos.

Tietoa arvonimistä

Arviointineuvosto

Arviointineuvosto

Riippumaton ja itsenäinen lainsäädännön arviointineuvosto antaa lausuntoja hallituksen esityksistä ja niiden vaikutusarvioinneista.

Arviointineuvosto

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia on ministeriö, joka vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa.

Tietoa valtioneuvoston kansliasta

Vastuualueet

Vastuualueet

Valtioneuvoston kanslia tukee pääministerin ja hallituksen toimintaa ja päätöksentekoa. Kanslia vastaa muun muassa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksenteon järjestelyistä sekä valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisistä hallinto- ja palvelutehtävistä.

Ministeriön vastuualueet

Ministerit

Sanna Marin
Sanna Marin
Pääministeri
Tytti Tuppurainen
Tytti Tuppurainen
Eurooppa- ja omistaja­ohjaus­ministeri