Talouspolitiikka-kirjoitussarja
Pääjohtaja Olli Rehn: Euroopan keskuspankin uusi rahapolitiikan strategia

22.9.2021 11.09
VNK
Euroopan keskuspankin neuvosto päätti rahapolitiikan strategian uudistamisesta heinäkuussa 2021. Tärkein syy strategiauudistukselle oli rahapolitiikan toimintaympäristön muuttuminen sen jälkeen, kun keskuspankin neuvosto uudisti strategiaansa edellisen kerran vuonna 2003.

Talouspolitiikka-kirjoitussarja
Pääjohtaja Olli Rehn: Turnauskestävyyttä tarvitaan raha- ja talouspolitiikassa

17.6.2020 13.12
VNK
Koronapandemia on kurittanut kansantalouksia ennen näkemättömällä tavalla. Vaikutukset maailmantalouteen ja kansainväliseen kauppaan eivät ole vielä ohi ja osaksi kriisin vaikutukset ovat jäämässä pitkäaikaisiksi.

Talouspolitikka-kirjoitussarja
Pääsihteeri Pekka Sinko: Onko talous rikki?

20.5.2016 11.36
VNK
Talousneuvoston pääsihteeri Pekka Sinko pohtii tänään 20. toukokuuta julkaistussa Talouspolitiikka-kirjoitussarjan kirjoituksessaan, onko taloudessa mennyt jotain ”rikki”, kun perinteiset lainalaisuudet eivät näytä toimivan. Pääsihteeri Sinkon mukaan sama kysymys on ollut esillä talousneuvostossa viime aikoina erityisesti rahapolitiikan vaikuttavuuden ja Suomen muuta Eurooppaa hitaamman kasvun osalta.

Tutustu myös

Sivut, joissa tagi rahapolitiikka .

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia on ministeriö, joka vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa.

Tietoa valtioneuvoston kansliasta

Vastuualueet

Vastuualueet

Valtioneuvoston kanslia tukee pääministerin ja hallituksen toimintaa ja päätöksentekoa. Kanslia vastaa muun muassa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksenteon järjestelyistä sekä valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisistä hallinto- ja palvelutehtävistä.

Ministeriön vastuualueet

Ministerit

Sivut, joissa tagi rahapolitiikka .