EU-ministerivaliokunnassa ylimääräinen Eurooppa-neuvosto

24.5.2022 12.17
VNK
Suomen ja Euroopan unionin liput vierekkäin
EU-ministerivaliokunnan kokouksessa tiistaina 24. toukokuuta esillä olivat ylimääräisen Eurooppa-neuvoston aiheet sekä EU:n maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan uudistuksessa eteneminen.

Pääministeri Marin tapaa Tokiossa Japanin pääministeri Kishidan

11.5.2022 7.22
VNK
Pääministeri Sanna Marin ja Japanin pääministerin Fumio Kishida
Pääministeri Sanna Marin tapaa keskiviikkona 11. toukokuuta Tokiossa Japanin pääministerin Fumio Kishidan. Ohjelmassa on myös keskustelut edustajainhuoneen puhemiehen Hiroyuki Hosodan kanssa.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta puoltaa LNG-terminaalilaivan vuokraamista yhdessä Viron kanssa venäläisen putkikaasun riippuvuudesta irtautumiseksi

7.4.2022 12.00
TEM VM VNK
Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta (TALPO) puolsi 7.4.2022 pidetyssä kokouksessa toimenpiteitä suuren kokoluokan LNG-terminaalilaivan vuokraamiseksi yhteistyössä Viron kanssa. Terminaalilaivan vuokraus mahdollistaa Suomen irtautumisen venäläisen putkikaasun riippuvuudesta.

Suomen ja Espanjan pääministerit tiivistivät yhteistyötä

26.1.2022 17.16
VNK
Pääministeri Sanna Marin ja Espanjan pääministeri Pedro Sánchez ovat tavanneet Madridissa keskiviikkona 26. tammikuuta. Pääministerit keskustelivat yhteistyön tiivistämisestä maiden välisissä taloussuhteissa sekä useissa EU-asioissa. Keskusteluissa nousi keskeisesti esiin myös Euroopan turvallisuustilanne.

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta
Selvitys: Ekosysteemeihin osallistumisella yhteys yritysten tuloksekkaaseen innovaatiotoimintaan

24.3.2022 8.36
TEM VN TEAS
Kuva: Unsplash
Ekosysteemeillä tunnistetaan olevan yhä tärkeämpi merkitys EU:n ja Suomen innovaatio- ja elinkeinopolitiikan toimeenpanossa. Erityyppisten ekosysteemien vaikutusten tarkastelu ja arviointi on tähän mennessä ollut varsin ohuella pohjalla. 24. maaliskuuta julkaistussa tutkimuksessa on tuotettu kattavasti tietoa innovaatioekosysteemien vaikutusten ja erityyppisten vaikutuspolkujen tunnistamisen ja arvioinnin tueksi.

Tutustu myös

Sivut, joissa tagi talouspolitiikka .

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia on ministeriö, joka vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa.

Tietoa valtioneuvoston kansliasta

Vastuualueet

Vastuualueet

Valtioneuvoston kanslia tukee pääministerin ja hallituksen toimintaa ja päätöksentekoa. Kanslia vastaa muun muassa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksenteon järjestelyistä sekä valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisistä hallinto- ja palvelutehtävistä.

Ministeriön vastuualueet

Ministerit

Sivut, joissa tagi talouspolitiikka .