Valtioneuvoston yhteinen gov.fi-sähköpostiosoite

Valtioneuvosto ottaa vaiheittain käyttöön yhteisen sähköpostiosoitteen päätteen @gov.fi. Kaikkien ministeriöiden henkilökunnan sähköpostiosoitteet muuttuvat.

Henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat uudistuksen jälkeen pääsääntöisesti muotoa [email protected]

Sisäministeriö ja muut turvallisuusverkkoa (TUVE) käyttävät ministeriöt ottavat käyttöön @govsec.fi-sähköpostipäätteen. TUVE-sähköpostia käyttävien henkilöiden sähköpostiosoite on muutoksen jälkeen [email protected]

Myös ministeriöiden yleiset sähköpostiosoitteet muuttuvat. Tämä koskee esimerkiksi kirjaamoiden osoitteita.

Vanhoihin osoitteisiin lähetetyt viestit tulevat perille vielä kahden vuoden ajan. Muutos ei vaikuta ministeriöiden verkkosivujen osoitteisiin, jotka säilyvät ennallaan.

Huomaathan, että gov.fi-sähköpostipääte ei toimi ennen kuin kukin ministeriö on ottanut sen käyttöön. Käyttöönotto tapahtuu vaiheittain. Huomaathan myös, että kaikilla ministeriön työntekijöillä ei ole govsec.fi-sähköpostiosoitetta.

Voit tarkistaa ajantasaiset yhteystiedot valtioneuvosto.fistä

Käyttöönoton aikataulu

  • Valtioneuvoston kansliassa ja oikeusministeriössä sähköpostiosoitteiden pääte on gov.fi 23.8.2021 alkaen.
  • Liikenne- ja viestintäministeriössä, maa- ja metsätalousministeriössä, opetus- ja kulttuuriministeriössä, puolustusministeriössä ja ympäristöministeriössä sähköpostiosoitteiden pääte on gov.fi 6.9.2021 alkaen.
  • Sosiaali- ja terveysministeriössä, työ- ja elinkeinoministeriössä ja valtiovarainministeriössä sekä oikeuskanslerinvirastossa sähköpostisoitteiden pääte on gov.fi 20.9.2021 alkaen.
  • Sisäministeriössä sähköpostiosoitteiden pääte on govsec.fi 5.10.2021 alkaen. Myös muut TUVE-sähköpostiosoitteet vaihtuvat samaan aikaan govsec.fi-päätteisiksi.
  • Ulkoasiainhallinnon gov.fi-päätteen käyttöönoton aikataulu vahvistetaan myöhemmin.

Usein kysytyt kysymykset