Valtioneuvoston yhteinen gov.fi-sähköpostiosoite

Valtioneuvosto ottaa vaiheittain käyttöön yhteisen sähköpostiosoitteen päätteen gov.fi. Kaikkien ministeriöiden henkilökunnan sähköpostiosoitteet muuttuvat loppuvuoden 2021 aikana.

Henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat uudistuksen jälkeen pääsääntöisesti muotoa [email protected] Korkeaa turvallisuutta vaativissa tehtävissä työskentelevien sähköpostiosoitteiden päätteeksi tulee govsec.fi, ja näiden henkilöiden sähköpostiosoite on muutoksen jälkeen [email protected]

Vanhoihin osoitteisiin lähetetyt viestit tulevat perille vielä kahden vuoden ajan. Muutos ei vaikuta ministeriöiden verkkosivujen osoitteisiin, jotka säilyvät ennallaan.

Huomaathan, että gov.fi-sähköpostipääte ei toimi ennen kuin kukin ministeriö on ottanut sen käyttöön. Käyttöönotto tapahtuu vaiheittain. Huomaathan myös, että kaikilla ministeriön työntekijöillä ei ole govsec.fi-sähköpostiosoitetta.

Voit tarkistaa ajantasaiset yhteystiedot valtioneuvosto.fistä

Käyttöönoton aikataulu

  • Valtioneuvoston kanslian ja oikeusministeriön henkilöstön sähköpostiosoitteiden päätteeksi tulee gov.fi 23.8.2021 alkaen. Ministeriöiden yleiset sähköpostiosoitteet muuttuvat myöhemmin. Tämä koskee esimerkiksi kirjaamoiden osoitteita.
  • Liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, puolustusministeriö ja ympäristöministeriö ottavat gov.fi-päätteen käyttöön 6.9.2021 alkaen. Ministeriöiden yleiset sähköpostiosoitteet muuttuvat myöhemmin. Tämä koskee esimerkiksi kirjaamoiden osoitteita.
  • Sosiaali- ja terveysministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiovarainministeriö ottavat gov.fi-päätteen käyttöön 20.9.2021 alkaen.
  • Sisäministeriössä sähköpostiosoitteiden pääte on govsec.fi 4.10.2021 alkaen.
  • Ulkoasiainhallinto ottaa gov.fi-päätteen marraskuussa.

Aikatauluun voi tulla muutoksia.

Usein kysytyt kysymykset