Harjoittelijaksi valtioneuvoston kansliaan

 

Valtioneuvoston kanslian osastoilla ja yksiköissä työskentelee vuosittain kymmeniä korkeakouluharjoittelijoita. Kanslian harjoittelupaikat ovat näköalapaikkoja suomalaiseen yhteiskuntaan.

Tarjoamme harjoittelumahdollisuuksia useiden eri alojen opiskelijoille. Haemme joukkoomme muun muassa oikeustieteen, valtiotieteen, taloustieteen ja informaatiotutkimuksen sekä viestinnän, kielten ja IT-alan opiskelijoita. Lisäksi tarjoamme harjoittelumahdollisuuksia esimerkiksi turvallisuusalaa, johdon assistenttityötä tai matkailu- ja ravintola-alaa opiskeleville.

Osa harjoitteluista sopii ensimmäisiksi harjoittelupaikoiksi ja osa on suunnattu pääasiassa opintojensa loppuvaiheessa oleville opiskelijoille. Harjoittelupaikkojen määrä ja painotukset vaihtelevat vuosittain, joten seuraathan hakuilmoituksia! 

Hakeminen

Harjoittelijoita haetaan ympäri vuoden. Yliopisto-opiskelijoiden paikkoja julkaistaan eniten marras-joulukuussa ja AMK-opiskelijoiden loppusyksystä. 

Kanslian harjoittelupaikat julkaistaan korkeakoulujen rekrytointikanavissa JobTeaserissa ja Aarresaaressa. Hakeminen tapahtuu Recright-palvelussa, jonne hakijat jättävät ansioluettelon ja hakemuskirjeen sekä vastaavat lyhyeen videohaastatteluun. Hakuajan päätyttyä osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. 

Yleisissä harjoitteluun liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä valtioneuvoston henkilöstöyksikköön. Jokainen osasto tai yksikkö vastaa omien harjoittelijoidensa valinnasta.