Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Kohti seuraavaa sataa

Kohti seuraavaa sataa -tilaisuudet ovat osa valtioneuvoston yhteistä tulevaisuustyötä. Tapahtumien antia hyödynnetään hallituksen tulevaisuusselonteossa, valtioneuvoston ja ministeriöiden tulevaisuustyössä sekä Suomen EU-politiikan valmistelussa. Tulevaisuustyö palvelee myös Suomen seuraavaa hallitusta ja hallitusohjelmien kirjoittajia.

 

Kuopiosta lisää kunnianhimoa biotalouskeskusteluun

14.5.2018 16.00

Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa keskeisiksi kysymyksiksi nousi suomalaisten terveystietovarantojen hyödyntäminen hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn takaamiseksi, monialainen yhteistyö osaamisen ja teknologian kehityksessä sekä ymmärryksen lisääminen ilmastonmuutoksessa. Kunnianhimotasoa haluttiin nostaa biotalouskeskustelussa ja siinä, mitä Suomessa tuotetaan tulevaisuudessa.

Tiedote 9.5.2018
Kuvia Kuopion tapahtumasta
Kooste Kuopion työpajojen tuloksista
Videoita Kuopion työpajojen tuloksista
Kuopion yliopiston tiedote


Vaasassa esitettiin ratkaisuja työn murrokseen ja alustatalouden haasteisiin

25.4.2018 15.33

Vaasan yliopistossa oli työstetty neljässä ryhmässä 2020-luvun haasteita ja vastauksia haasteisiin. Esiin nousi muun muassa vastikkeellinen perustulo ja sen organisointi osallistavan demokratian kautta, reaaliaikaiset strategiatyökalut johtamisen tueksi ja yritysten kilpailukyvyn tukeminen verotuksen kautta. 

 

Tiedote 19.4.2018
Kuvia
Kooste työpajojen tuloksista
Videoita työpajojen tuloksista
Vaasan yliopiston tiedote


Turussa aiheina Euroopan vakaus ja työn murros

12.3.2018 16.00

Pääministeri Juha Sipilä vieraili 12. maaliskuuta Turun yliopistossa. Lähes sata yliopistolaista pohti työn murrokseen, teknologiseen tulevaisuuteen, Euroopan vakauteen ja turvallisuuteen sekä kasvuun, työpaikkoihin ja osaamiseen liittyviä avainkysymyksiä. Tapahtuma on osa valtioneuvoston yhteistä tulevaisuustyötä  ja sen antia hyödynnetään tulevaisuustyössä.

Tiedote 6.3.2018
Kuvia
Kooste työpajojen tuloksista
Videoita työpajojen tuloksista
Turun yliopiston tiedote


Eriarvoistumisen torjuminen ja digitalisaation lukutaito nousivat esiin Oulussa

26.2.2018 18.00

Seuraava 100 -yliopistokiertue käynnistyi Oulusta maanantaina 26. helmikuuta pääministeri Juha Sipilä vierailulla. Suomen 2020-luvun keskeisiksi kysymyksiksi nousivat muun muassa eriarvoistumisen torjuminen ja digitalisaation lukutaidon omaksuminen. Tapahtuma on jatkoa aiemmin Helsingissä järjestetylle Seuraava 100 -tilaisuudelle. 

Tiedote 20.2.2018
Kuvia
Kooste työpajojen tuloksista
Videoita työpajojen tuloksista
Oulun yliopiston tiedote


Kohti seuraavaa sataa vuotta

8.12.2017 15.35

Suomalaisten kyky sopeutua muutoksiin ja mahdollisuudet osallistua yhteiskunnan rakentamiseen nousivat keskeisiksi kysymyksiksi Suomen tulevaisuuden kannalta, kun laaja joukko järjestöjä ja tutkijoita kokoontui pohtimaan 2020-luvun haasteita. Tapahtumaan osallistui edustajia yli 50 järjestöstä pääministeri Juha Sipilän kutsusta.

Tiedote 8.12.2017
Kuvia
Kooste työpajojen tuloksista
Videoita työpajojen tuloksista
Tallenne aamupäivän puheenvuoroista
Tallenne päivän loppuyhteenvedosta 

 


#seuraava100 Twitterissä