Parlamentaarinen TKI-työryhmä

Parlamentaarinen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan työryhmä etsii ratkaisua julkisen tutkimus- ja kehittämisrahoituksen pitkäjänteiseen kasvattamiseen.

Suomen kilpailukyky ja hyvinvointi perustuvat osaamiselle, tutkimukselle ja innovaatioille. Tutkimuksella ja innovaatiotoiminnalla on ratkaiseva merkitys tuottavuuden kasvussa, elinkeinoelämän uudistumisessa ja hyvinvoinnin luomisessa. Suomen tavoitteena on nostaa tutkimus- ja kehittämismenot neljään prosenttiin suhteessa bruttokansantuotteeseen vuoteen 2030 mennessä.

Pääministeri Sanna Marinin hallitus päätti huhtikuussa 2021 parlamentaarisen työryhmän perustamisesta Suomen TKI-tavoitteen edistämiseksi.

Sosiaalisessa mediassa keskustelua käydään aihetunnisteella #TKIrahoitus


Ajankohtaista

TKI-rahoituksen tulevaisuus -sidosryhmätilaisuus 8.11.

19.10.2021 11.44
Parlamentaarinen TKI-työryhmä järjestää sidosryhmille keskustelutilaisuuden TKI-rahoituksen tulevaisuudesta. Tilaisuudessa sidosryhmillä on mahdollisuus esittää näkemyksiään työryhmän työn tueksi TKI-järjestelmän kehittämisen periaatteista sekä TKI-rahoituksen eri vaihtoehdoista.

Tutkimus- ja kehittämisrahoituksen suuntauksia pohdittiin kansainvälisten asiantuntijoiden johdolla

30.9.2021 16.07
Tietokoneen ruudulta otettu kuva Zoom-seminaarista. Kuvassa taloustieteilijä Philippe Aghion ja seminaarin moderaattori Pari Nokelainen.
Taloustieteilijä Philippe Aghion ja seminaarin moderaattori Pasi Nokelainen.
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopolitiikan kansainväliset huippuasiantuntijat puhuivat parlamentaarisen TKI-työryhmän järjestämässä avoimessa seminaarissa 29. syyskuuta. Seminaari keräsi yli 250 osallistujaa ja sai aikaan vilkasta keskustelua.

Pitkäjänteinen t&k-rahoitus -kirjoitussarja
Mari-Anna Suurmunne: Suurvaltakilpailu ja omavaraisuuden tavoittelu ohjaavat Kiinan TKI-politiikkaa

8.10.2021 11.56
Kiina on noussut nopeasti maailman toiseksi suurimmaksi taloudeksi, ja kasvu jatkuu edelleen, joskin aiempaa maltillisemmin. Suurvalta-asemaansa omaksuva Kiina tavoittelee myös globaalia tieteen ja teknologian johtajuutta.