Suomen EU-politiikka

Suomen EU-politiikan peruslinjana on kehittää Euroopan unionia ja lisätä kasvua, vakautta ja turvallisuutta Euroopassa. Suomi on aktiivinen, käytännönläheinen ja ratkaisuhakuinen jäsenvaltio.

Suomen EU-politiikan painopisteitä ovat yhteisten arvojen, kasvun ja kilpailukyvyn sekä sääntelyn toimivuuden edistäminen, unionin ulkoisen ja sisäisen turvallisuuden vahvistaminen sekä muuttoliikkeeseen vastaaminen.

Suomen EU-politiikassa korostuu myös EU:n kriisinkestävyyden vahvistaminen ja unionin vahvuuksien kehittäminen maailmanlaajuisiin kehityskulkuihin, kuten ilmastonmuutokseen ja digitalisaatioon, vastaamiseksi ja niistä hyötymiseksi.  

Ajankohtaista

Roosa Pöyhönen ministeri Tuppuraisen erityisavustajaksi

11.8.2022 11.01
VNK
Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen on kutsunut Roosa Pöyhösen viestintäasioista vastaavaksi erityisavustajakseen 11.8.2022 alkaen. Samalla tähän mennessä viestintäasioista vastannut erityisavustaja Emilia Tervonen siirtyy ministeri Tuppuraisen EU-asioiden erityisavustajaksi.

Saara Pokki pääministerin EU-asioiden erityisavustajaksi

11.8.2022 10.56
VNK
Pääministeri Sanna Marin on kutsunut Saara Pokin EU-asioiden erityisavustajakseen 12.8.2022 alkaen.

Tulevaisuuden energiajärjestelmää rakennetaan nyt – tukea energiainvestointeihin haettavissa ennätyksellisesti

2.8.2022 13.51
TEM
Juho Korteniemen kasvokuva
Johtava asiantuntija Juho Korteniemi
Tänä vuonna sekä Suomi että EU tukevat puhtaan energian investointeja ennennäkemättömällä laajuudella. Uusia energiainvestointeja tarvitaan enemmän kuin koskaan nyt, kun sanomme Venäjän fossiilienergialle hyvästit. Käynnissä ja avautumassa on useita yrityksille suunnattuja energiainvestointihakuja, kirjoittaa johtava asiantuntija Juho Korteniemi kolumnissaan.

EU-aiheiset videot

Eurooppa olemme me -loppuraportti

Eurooppa olemme me -loppuraportti

Suomalaisministerit kiersivät syksyn 2021 ja alkuvuoden 2022 aikana ympäri Suomea kuuntelemassa suomalaisten ajatuksia ja toiveita Euroopan tulevaisuudesta. Kiertueen havainnot on koottu raportiksi.

Tapahtumasarjan loppuraportti

Tutustu myös