Suomen EU-politiikka

Suomen EU-politiikan peruslinjana on kehittää Euroopan unionia ja lisätä kasvua, vakautta ja turvallisuutta Euroopassa. Suomi on aktiivinen, käytännönläheinen ja ratkaisuhakuinen jäsenvaltio.

Suomen EU-politiikan painopisteitä ovat yhteisten arvojen, kasvun ja kilpailukyvyn sekä sääntelyn toimivuuden edistäminen, unionin ulkoisen ja sisäisen turvallisuuden vahvistaminen sekä muuttoliikkeeseen vastaaminen.

Suomen EU-politiikassa korostuu myös EU:n kriisinkestävyyden vahvistaminen ja unionin vahvuuksien kehittäminen maailmanlaajuisiin kehityskulkuihin, kuten ilmastonmuutokseen ja digitalisaatioon, vastaamiseksi ja niistä hyötymiseksi.  

Ajankohtaista

Pääministeri Marin matkustaa Roomaan

16.5.2022 15.15
VNK
Pääministeri Sanna Marin tapaa Italian pääministeri Mario Draghin Roomassa keskiviikkona 18. toukokuuta.

Koronapandemiaan liittyvät EU:n valtiontukisääntöjen joustot päättyvät asteittain

13.5.2022 16.21
TEM
Euroopan komissio linjasi 12.5.2022, että koronaviruksen aiheuttamien talousvaikeuksien lieventämiseen laadittujen joustavoitettujen valtiontukisääntöjen soveltaminen loppuu pääosin 30.6.2022. Kannanotto perustuu siihen, että koronapandemia ei enää vaikuta haitallisesti EU:n talouteen. Tilapäisten valtiontukisääntöjen EU:n elpymistä tukevat toimenpiteet ovat kuitenkin voimassa vuosien 2022 ja 2023 loppuun asti.

Yritykset innovoimaan ja investoimaan kestävään biotalouteen

13.5.2022 12.37
MMM TEM YM
Biotalousstrategi kuvana
Suomen päivitetty biotalousstrategia, biotalousosaaminen ja sen yritysesimerkit olivat vahvasti esillä ”Innovatiivinen biotalous – tulevaisuuden strategiat ja ratkaisut” -seminaarissa, joka järjestettiin 13.5.2022 Espoon Dipolissa. Tilaisuutta seurasi paikan päällä ja verkon äärellä yli 200 kutsuvierasta. Euroopan komission terveiset tilaisuuteen toi sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton.

EU-aiheiset videot

Eurooppa olemme me -loppuraportti

Eurooppa olemme me -loppuraportti

Suomalaisministerit kiersivät syksyn 2021 ja alkuvuoden 2022 aikana ympäri Suomea kuuntelemassa suomalaisten ajatuksia ja toiveita Euroopan tulevaisuudesta. Kiertueen havainnot on koottu raportiksi.

Tapahtumasarjan loppuraportti

EU toimii koronakriisin ratkaisemiseksi

EU toimii koronakriisin ratkaisemiseksi

Tällä sivulla on koottu tietoa EU toimista maailmanlaajuisen koronakriisin ratkaisemiseksi.

EU toimii koronakriisin ratkaisemiseksi

Tutustu myös