EU toimii maailmanlaajuisen koronakriisin ratkaisemiseksi

Koronavirus on globaali pandemia, jonka torjumisessa tarvitaan globaalia yhteistyötä. EU toimii monin tavoin maailmanlaajuisen koronakriisin ratkaisemiseksi.

Euroopan unionin toimilla rajoitetaan viruksen leviämistä, huolehditaan terveydenhuollon laitteiden saatavuudesta, edistetään rokotteiden, diagnostiikan ja hoitomenetelmien tutkimusta ja hankintaa sekä tuetaan jäsenmaiden taloutta ja työllisyyttä, myös akuutin kriisiajan jälkeen.

Unionin ulkopuolella tukea ohjataan erityisesti konfliktialueille ja kehitysmaihin. 


Eurooppa-neuvosto kiirehti parempaa rokotekattavuutta

17.12.2021 1.04
VNK
Kuva: EU
Brysselissä torstaina 16.12. järjestetyn Eurooppa-neuvoston keskeisiä aiheita olivat koronapandemia, kriisinhallinta ja resilienssi, energian hinnat, turvallisuus ja puolustus, muuttoliike sekä ulkosuhteet. Eurohuippukokouksessa oli esillä Euroopan taloudellinen tilanne. Suomea kokouksessa edusti pääministeri Sanna Marin.

Pääministeri Marin Brysseliin EU-huippukokouksiin

14.12.2021 22.10
VNK
Pääministeri Sanna Marin osallistuu Brysselissä keskiviikkona 15. joulukuuta EU:n ja itäisten kumppanuusmaiden huippukokoukseen sekä torstaina 16. joulukuuta Eurooppa-neuvoston kokoukseen ja Eurohuippukokoukseen.

Hallitus käsitteli koronatilannetta ja linjasi uusista toimista

30.11.2021 21.22
VNK
Ministeri Kiuru ja median edustajia
Hallitus käsitteli tiistaina 30. marraskuuta neuvottelussaan koronatilannetta. Esillä olivat omikron-virusmuunnos sekä Suomen tauti- ja rokotustilanne. Hallitus totesi, että useilla alueilla tarvitaan uusia rajoituksia ja lisätoimia. Lisäksi hallitus linjasi, että valtakunnallinen etätyösuositus otetaan käyttöön.