EU toimii maailmanlaajuisen koronakriisin ratkaisemiseksi

Koronavirus on globaali pandemia, jonka torjumisessa tarvitaan globaalia yhteistyötä. EU toimii monin tavoin maailmanlaajuisen koronakriisin ratkaisemiseksi.

Euroopan unionin toimilla rajoitetaan viruksen leviämistä, huolehditaan terveydenhuollon laitteiden saatavuudesta, edistetään rokotteiden, diagnostiikan ja hoitomenetelmien tutkimusta ja hankintaa sekä tuetaan jäsenmaiden taloutta ja työllisyyttä, myös akuutin kriisiajan jälkeen.

Unionin ulkopuolella tukea ohjataan erityisesti konfliktialueille ja kehitysmaihin. 


Koronapandemiaan liittyvät EU:n valtiontukisääntöjen joustot päättyvät asteittain

13.5.2022 16.21
TEM
Euroopan komissio linjasi 12.5.2022, että koronaviruksen aiheuttamien talousvaikeuksien lieventämiseen laadittujen joustavoitettujen valtiontukisääntöjen soveltaminen loppuu pääosin 30.6.2022. Kannanotto perustuu siihen, että koronapandemia ei enää vaikuta haitallisesti EU:n talouteen. Tilapäisten valtiontukisääntöjen EU:n elpymistä tukevat toimenpiteet ovat kuitenkin voimassa vuosien 2022 ja 2023 loppuun asti.

EU:n terveyskomissaari Stella Kyriakidesin vierailun aiheena muun muassa apu Ukrainalle ja ukrainalaisille

1.4.2022 10.00
STM
Komissaari Stella Kyriakides tapaa 1.4. Suomen-vierailullaan perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindénin. He käyvät päivän aikana Punavuoren vastaanottokeskuksessa ja HUS:n Syöpäkeskuksessa.

Ulkorajaliikenteen maahantulon rajoituksia jatketaan 13.3. asti

10.2.2022 13.36
SM
Koronapandemia jatkuu edelleen ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi ulkorajaliikenteen maahantulon rajoituksia jatketaan 13.3. asti. Rajoituksiin tehdään kuitenkin joitakin helpotuksia. Valtioneuvosto päätti muutoksista istunnossaan 10.2. ja ne tulevat voimaan 15.2.