Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Talouspolitiikka-kirjoitussarja
SAK:n Jarkko Eloranta: Korona sairastutti työmarkkinat

Valtioneuvoston viestintäosasto
28.4.2020 7.55
Uutinen

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta pohtii tänään talousneuvoston Talouspolitiikka-kirjoitussarjassa julkaistussa koronakriisin vaikutuksia työmarkkinoilla ja keinoja kriisin selättämiseksi.

Talouden törmätessä virusseinään työmarkkinajärjestöt tekivät kahdessa päivässä maan hallitukselle yhteisen esityksen toimenpiteistä, joilla vastattiin täysin poikkeuksellisiin olosuhteisiin. Toimien ydin on lomautusten helpottaminen ja nopeuttaminen puristamalla neuvottelu- ja ilmoitusajat minimiin. Samalla kohennetaan lomautettujen ja työttömäksi joutuvien suojaa työttömyysturvan parannuksilla, Eloranta kirjoittaa.

"Kriisin pohjaa ei työmarkkinoilla ole vielä nähty, mutta pohdinta siitä, miten kriisistä tullaan ulos ja ylös on jo täydessä käynnissä. Koulutukseen, osaamiseen, tutkimukseen ja tuotekehitykseen on uskallettava satsata kriisistä huolimatta ja kriisin vuoksi. Suomi pärjää vain osaamisella ja korkean jalostusarvon työpaikoilla. Niitä ei synny leikkaamalla ja vyötä kiristämällä. Rohkeita päätöksiä vaaditaan ja näihin satsaaminen on rohkeutta, etunojaa tulevaisuuteen."

Lue lisää