Työskentely Euroopan unionissa

Euroopan unioni työllistää yli 40 000 henkilöä, joiden joukossa on runsaat tuhat suomalaista. EU toimii monilla eri politiikkasektoreilla. Valtiotieteilijöiden, oikeustieteilijöiden, ekonomien ja kääntäjien lisäksi työtehtäviä on muun muassa maantieteilijöille ja elintarvikealanosaajille.

Avoimet työpaikat Euroopan unionissa

Euroopan unionin henkilöstövalintatoimisto (EPSO) vastaa työntekijöiden valinnasta Euroopan unionin toimielimiin ja virastoihin.

Avoinna olevat tehtävät on listattu EPSOn verkkosivuilla
Miksi lähteä EU-uralle? | EPSO

EU-tehtävät

EU-toimielimet rekrytoivat vakituista henkilökuntaa niin sanottujen avoimien kilpailujen kautta. Kilpailuja järjestetään joko yksittäisillä sektoreilla tai kaikki sektorit kattavina suurempina rekrytointijärjestelyinä. Vakituisen henkilökunnan lisäksi rekrytoidaan jonkin verran määräaikaista henkilökuntaa.
EU-tehtävät

Kilpailut

EPSO järjestää kaikille EU-kansalaisille avoimia virkakilpailuja pitkin vuotta. Ajankohtaisen kilpailukalenterin löydät EPSO:n verkkosivuilta. Hakijoita kannustetaan arvioimaan omaa soveltuvuuttaan EU-tehtäviin ja omia käsityksiään EU-urasta vapaaehtoisilla vuorovaikutteisilla testeillä ennen hakemuksen tekemistä.
Kilpailut

Harjoittelu

Euroopan unionin toimielimet tarjoavat useita mahdollisuuksia harjoitteluun. Etenkin EU-urasta kiinnostuneille harjoittelu voi olla erittäin hyödyllinen ja antoisa kokemus. Harjoittelijoille annetut työtehtävät vastaavat tavallisesti nuorempien virkamiesten työtehtäviä, ja niiden kautta saa hyvän kokonaiskuvan siitä, mitä EU-toimielimissä tehdään.
Harjoittelu

Töissä EU:ssa – sata suomalaista tarinaa

Töissä EU:ssä – suomalaisten asiantuntijoiden uratarinoita

Kuva: Butenkow / Adobe Stock